KPSS kumpası deşifre olunca bakın ne yaptılar!

KPSS operasyonunda gizli tanık yapılan Baki S’nin bilgisayarına sınavdan önce soruların gönderildiği iddia edilmişti. Ancak KPSS kumpası deşifre olunca bu kez bakın nasıl bir yola başvuruldu.

KPSS kumpası deşifre olunca bakın ne yaptılar!

Soruların olduğu bu belgenin adının KPSS’de 100 ve üzeri soruyu doğru cevaplayanların sayısı 3227 ile aynı olması Savcılığın planını bozdu. Başsavcılığın 3 bin 227 olarak açıkladığı şüpheli sayısı ‘kumpas’ iddiasını boşa çıkarma çabasıyla 2 bin 893’e düşürüldü.

KPSS'de kopya soruşturmasında savcılığın şüpheli sayısında değişikliğe gittiği belirtildi. Savcılığın bilirkişinin görüşünü gerekçe göstererek, 2 bin 893 kişiyi soruşturmada şüpheli yapmaya hazırlandığı kaydedildi.


Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’ın, soruşturmanın yapıldığı gün yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3227 kişi olduğunu belirten açıklamasına rağmen şüpheli sayısının değiştirilmesi “Kumpas iddialarını boşa çıkartma çabası” olarak değerlendirildi.

Baki S’nin bilgisayarına sonradan yüklendiği belirtilen 3227.pdf dosyası ile sınavda 100 ve üzeri net yapan kişi sayısının 3227 olması KPSS'deki kumpası gözler önüne sermişti. Savcılığın şüpheli sayısını değiştirerek “3227.pdf" dosyasıyla ilgili tartışmalar üzerine “şüpheli sayısının 3227 olmadığı algısını güçlendirme hazırlığında” olduğu iddia ediliyor.

DELİLLER ŞÜPHELİ

İptal edilen 2010 KPSS sınavında kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 32 kişi tutuklanmıştı. Savcılığın elinde telefonda kimin kimi aradığını gösteren HTS ve sinyal bilgileri kayıtlarının dışında taraflı olduğu kaydedilen bilirkişi raporları dışında delil bulunmuyor.

MAİLLE SORU GÖNDERİLMEMİŞ


Soruşturmada 2010’da Yalvaç Savcılığı tarafından Baki S. hakkında yürütülen soruşturmada elde edilen delillerle ilgili çok sayıda şüphe bulunuyor.

Soruların mail yoluyla gittiği iddiası Microsoft’un yazısıyla boşa çıktı. Şüpheliler Baki S. ile Berat K. arasında sınav öncesi mail alışverişi olmadığı, Baki S’nin mailine sınav öncesi girmediği belirlenmişti. Baki S. ve akrabalarının Isparta Yalvaç’taki evlerinde yapılan aramalarda 2 flaş bellek bulunmasına rağmen, arama tutanağında 3 flaş belleğin yer alması soru işaretlerini artırmıştı. Jandarmanın raporunda Baki S’nin bilgisayarının hard diskinde bulunduğu iddia edilen soruların yer aldığı 3227.pdf dosyasının da Kingston marka kayıp flaş bellekten yüklendiği öne sürülüyor.

AYNI BİLGİSAYAR ÜÇ FARKLI RAPOR

Soruşturmada, Emniyet, Jandarma ve yönetimi hükümet tarafından değiştirilen TÜBİTAK tarafından hazırlanan üç farklı rapor bulunuyor. Jandarma Kriminal Dairesi’nin raporunda, Baki S.’den elde edilen hard diskin içinde soruların da bulunduğu 3227 nolu pdf belgesinin bulunduğu belirtilmişti.

SONRADAN DÜZENLENDİ


Emniyet  Kriminal Dairesi hard diskte sorulara ilişkin herhangi bir delil bulunmadığını, TÜBİTAK ise Baki S.’ye ait olduğu ileri sürülen hard diskte iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının yanında, 2010 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sorularının bulunduğunu belirtmişti. ‘3227.pdf’ dosyası ilginç şekilde 2010 KPSS’de 100 net ve üzeri alan kişi sayısına denk geliyordu. Bu durum savcının elindeki en önemli delil olan ‘3227.pdf’ dosyasının sonradan düzenlendiğini ortaya koymuştu.BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber KPSS kumpası deşifre olunca bakın ne yaptılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER