KPSS soruşturmasında bir skandal daha!

KPSS soruşturmasında skandal bir gözaltı yaşandı. Sınava girmeyen mali müşavir, şüpheli olan 4 müşterisi nedeniyle 3 gün gözaltında tutuldu.

KPSS soruşturmasında bir skandal daha!

KPSS soruşturmasında skandal bir gözaltı yaşandı. Sınava girmeyen mali müşavir, şüpheli olan 4 müşterisi nedeniyle 3 gün gözaltında tutuldu. Serbest kalan müşavirin elleri, sıkı şekilde takılan kelepçeden yaralandı

KPSS soruşturmasında skandal bir gözaltı daha yaşandı. Kopya iddialarıyla ilgili yürütülen 2010 KPSS’si ile ilgili soruşturmada sınava girmediği halde gözaltına alınan 7 kişi arasında Mali Müşavir S.S. de yer aldı. Müşavirin 4 müşterisinin Eğitim Bilimleri Sınavı iptal edilen 2010 KPSS’ye girmesi nedeniyle şüpheli yapıldığı öğrenildi.

HTS ÜZERİNDEN SORGU

Müşavir S.S’ye HTS (telefon konuşma kaydı) ve mali kayıtlar üzerinden sınavdaki kişilerle irtibatı soruldu. S.S. sınava hiç girmediğini, KPSS'de şüpheli olarak ismi geçen 4 kişinin de vergi defterlerini takip ettiğini kaydetti. Sınava girmediği halde 3 gün gözaltında tutulan S.S'nin çok sıkı şekilde kelepçelendiği için ellerinden yaralandığı öğrenildi. S.S., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

EŞİYLE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

Gözaltı sırasındaki hukuksuzluklar ise bitmek bilmiyor. KPSS kumpasında, bir vatandaşın haksız şekilde  gözaltına alınan eşiyle görüştürülmediği ortaya çıktı. Gece yarısına kadar eşini görebilmek için emniyet ile Adli Tıp arasında mekik dokuyan vatandaşa müsaade edilmedi.

‘KİTAPÇIĞIMDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞ OLABİLİR’

Gözaltına alınanlardan A.K’ya sorgusu sırasında 25 Şubat 2015 tarihli soru kitapçıkları üzerinde matematik bilirkişisinin inceleme raporuna göre; genel kültür ve genel yetenek kitapçığının incelemesine göre sınav sorularını sınavdan önce gördüğüne dair zayıf bir kanaat oluştuğu, bunu açıklaması istendi.

A.K’nın ise “Benim sınav kitapçığımın 5 yıldır ÖSYM’nin deposunda bulunduğunu öğrendim. Kitapçığımın adli emanet yerine depoda bekletildiğini anlamış değilim. Bu süre zarfında kitapçığımda benim soru çözüş tekniklerimin haricinde değişiklik yapılmış olabilir. Böyle bir durum mevcut ise soru kitapçığımın uzman birimlerce incelenmesini istiyorum. Bu konuda kendimden eminim” cevabını verdiği öğrenildi.

YURTDIŞINA KAÇTILAR AÇIKLAMASI YALAN ÇIKTI


KPSS soruşturmasında, hakkında gözaltı kararı çıkartılan 82 kişiden 10'nun yurtdışına kaçtığı şeklindeki iddianın yalan olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, KPSS operasyonun üzerinden 3 saat bile geçmeden yaptığı açıklamada “10 kişinin yurtdışına kaçtığını tespit ettik” ifadelerini kullanmıştı.

O TARİHTE SORUŞTURMA YOKTU

Ancak, gözaltına alınanlar ile serbest kalanlar göz önüne alındığında 82 kişiden sadece 4’ünün yakalanamadığı belirtildi. Bu 4 kişiden üçünün ise yurtdışına çıktığında hakkında herhangi bir soruşturma olmadığı kaydedildi. Başsavcılığın açıklaması, KPSS soruşturmasının algı operasyonu şeklinde yürüdüğünü gösterdi.   BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber KPSS soruşturmasında bir skandal daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER