Kredi kartı faiz oranı değişmedi


Merkez Bankası, kredi kartı is¸lemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında degˆis¸iklik yapmadı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kredi kartı is¸lemlerinde uygulanacak azami faiz oranları 22 Ekim 2014 tarihli ve 29153 sayılı Resmi^ Gazete'de yayımlanan Kredi Kartı I·s¸lemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebligˆ (Sayı: 2014/5)'de ac¸ıklanan esaslar c¸erc¸evesinde belirlenmektedir. Buna go¨re, 1 Ekim 2015 tarihinden gec¸erli olmak u¨zere kredi kartı is¸lemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları Tu¨rk lirası ic¸in yu¨zde 2,02, yabancı para ic¸in yu¨zde 1,62, aylık azami gecikme faiz oranları Tu¨rk lirası ic¸in yu¨zde 2,52, yabancı para ic¸in yu¨zde 2,12 olarak belirlenmis¸tir.

So¨z konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı is¸lemlerinde bu oranların u¨zerinde bir faiz oranı uygulanması mu¨mku¨n bulunmamaktadır. Bankalar bu oranları gec¸memek u¨zere faiz oranlarını serbestc¸e belirleyebilecektir. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren gelecek u¨c¸ aylık do¨nem ic¸in gec¸erli olacak azami faiz oranları bu tarihten o¨nce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.

Bankalar, digˆer u¨lkelerde oldugˆu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine go¨re daha yu¨ksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tu¨ketici kredileri yoluyla kars¸ılamaları menfaatlerine olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kredi kartı faiz oranı değişmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER