Kremlin, BMGK'da destek alamamaktan üzgün


Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde dün Türkiye ile ilgili sunduğu taslak karara destek alamamaktan dolayı üzgün. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Tek yapabileceğimiz taslak kararımızın desteklenmemiş olmasından dolayı üzgün olduğumuzu söylemek." dedi.

Moskova'da gazetecilere konuşan Peskov, buna rağmen Rusya'nın terörle mücadele, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve istikrar konusunda tutarlı, şeffaf ve açık bir tutum sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ne dün gece Türkiye'nin Suriye ile ilgili eylemleriyle bağlantılı olarak Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına ilişkin bir taslak karar sunmuştu. Ancak konseyin İngiltere, Fransa ve ABD dahil 6 üyesi, bu kararı reddetmişti.

Kendisine ABD Başkanı Barack Obama veya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye'de ılımlı muhalefete yönelik saldırıları durdurmaları" yönündeki çağrısına Rusya'nın bir cevap verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise "Rusya, Suriye silahlı güçlerine terör ve terör örgütleri ile mücadelesinde destekleme ve yardım etme tutumunu devam ettiriyor." şeklinde konuştu.

BM GÜVENLİK KONSEYİ, TÜRKİYE'Yİ PAZARTESİ GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Dün gece toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Suriye'ye karşı Türkiye'nin olası bir kara harekâtını görüşmeye pazartesi devam edeceğini açıkladı.Rusya'nın talebi üzerine Türkiye'nin Suriye'ye yönelik muhtemel bir kara harekâtını masaya yatıran BM Güvenlik Konseyi üyeleri, aralarında bir mutabakat sağlayamadı.

Güvenlik Konseyi'nin şubat ayı dönem başkanlığını yürüten Venezuela BM Büyükelçisi Rafael Dario Ramirez Carreno, konu ile ilgili olarak Rusya Federasyonu'nun Güvenlik Konseyi'ne bir tasarı sunduğunu belirtti. Carreno, üye ülkelerin daha sonra tasarı üzerinde kendi ülkelerinin yaklaşımlarını dile getirdiğini ifade etti. Sunulan tasarı üzerinde bir uzlaşıya varılamadığını aktaran Carreno, pazartesi günü aynı tasarı üzerinde müzakerelere devam edileceği bilgisini verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin, BMGK'da destek alamamaktan üzgün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER