Kretschmann: Daha fazla Avrupa'ya ihtiyacımız var


Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann Federal Başbakan Angela Merkel'i överek mülteci krizini çok yi yönettiğini söyledi. Yeşiller Partili Kretschmann, Federal Başbakan ve CDU Genel Başkanı Merkel'i överken "Başbakan Avrupa adına inanılmaz bir kararlılık sergiliyor." dedi.

Welt gazetesine konuşan Kretschmann AB kapsamında her ülkenin yeniden kendi sınırlarını korumaya kalkmasının Avrupa Birliği için geri vites anlamına geleceğine de değindi ve "Böyle davranıldığı takdirde AB Projesi tarihin sayfalarına gömülür. Angela Merkel bu noktaya gelinmesini engellemeye çabalıyor ve ben de onun yanındayım." şeklinde konuştu.

"Bizim daha az değil, daha fazla Avrupa'ya ihtiyacımız var." cümlesini kuran ve devamla "Daha fazla Avrupa'ya ihtiyacımız olduğunu terör bize gösteriyor." diyen Kretschmann, federal hükümete yönelik olarak eleştiri de yaptı ve hükümet yetkililerini mülteci akını konusunda yanlış tahmin yapmakla suçladı.

Almanya'da yaşayan Müslümanlara da çağrıda bulunan Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, "İslam şiddet olaylarından arınmalıdır. Bu arınmayı Hıristiyanlık da yaptı." dedi ve Almanya'nın İslamlaşmasından korkanların tezlerini ise yersiz ve gereksiz bulduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kretschmann: Daha fazla Avrupa'ya ihtiyacımız var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER