Kritik bilgiler, kuru temizleyicide unutuyor


İngiltere'de kuru temizleyicilere bırakılan giysilerin ceplerinde her yıl 22 bin 266 USB bellek ve 973 mobil telefonun unutulduğu ortaya çıktı. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET'in yaptığı araştırmaya göre, bu cihazların yüzde 45'i hiçbir zaman sahiplerine geri dönmüyor.

Kuru temizleyicilerde sıkça USB bellek ve mobil telefon unutulması üzerine İngiltere'de 500 kuru temizleyici ile birlikte çalışan ESET bir araştırma yaptı. Buna göre, ortalama her kuru temizleyicide, temizlik için bırakılan kıyafetlerde unutulmuş 4 adet USB bellek bulunuyor. Bulunan cihazlardan birçoğu sahiplerine geri dönerken, yüzde 45'i yani yarıya yakını hiç bir zaman sahiplerine geri dönmüyor.

KRİTİK BİLGİLER KAYBOLABİLİYOR

ESET Güvenlik Uzmanı Mark James, "Sahipleri tarafından unutulan bu cihazlar oldukça endişelendirici. Özellikle kaybolan cihazlarda bulunan kritik bilgiler bu durumu daha da önemli hale getirmekte. Araştırmalar sonucunda çıkan en şaşırtıcı sonuç ise bu cihazların birçoğunun sahiplerine asla geri dönmeyişi. Araştırmamıza göre USB belleklerden yaklaşık 10 bin tanesi asla sahiplerine ulaşamıyor." yorumunu yaptı.

KURUMSAL BİLGİLER ÇÖPE Mİ GİDİYOR?

Mark James, tespitlerini şöyle sürdürdü: "Bu cihazlarının birçoğunun sonu çöp kutusunda bitmekte. Kim bilir daha sonra nereye ulaşıyor? Düşünün ki bu cihazlarda kurumsal olarak çok hassas veriler bulunuyor olabilir. Bu nedenle, bu durum İngiltere ve başka ülkelerin iş dünyası için potansiyel risk oluşturmakta. Çünkü bu cihazların siber suçluların eline geçmesi oldukça muhtemel." CİHAN
<< Önceki Haber Kritik bilgiler, kuru temizleyicide unutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER