KRV Zanaatkarlar Odası'nda 3 bin 200 meslek yeri boş


Meslek eğitimine başlama sezonunun son günlerine yaklaşıldıkça boş kalan meslek eğitim yerleri için işletmeler de hareketlenmeye başladı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Zanaatkarlar Odası (Handwerkskammer, HW) bildiri yayınlayarak meslek yeri arayan gençleri zaman geçirmeden müracaat yapmaya davet etti.

KRV HW daha hala doldurulamayan binlerce meslek eğitim yeri olduğunu bunun işletmeler için endişe sebebi olduğunu açıkladı. Toplam üç bin 200 meslek yerine genç arandığı bahsedilen açıklamada aranan meslekler ise su ve klima tesisatçılığı, marangozluk, optik, ses akustik teknisyenliği, çatı işleri, boyacılık ve çeşitli satıcılık alanları gibi meslekler sayıldı.

KRV'de Zanatkarlar Odası'na bağlı yedi işletmedeki bu doldurulamamış meslek eğitim yerlerine müracaatların yapılması istendi. Batı Almanya Zanaatkarlar Odası Başkanı Reiner Nolten "Dual meslek eğitimi sayesinde branşta ve idarecilikte kariyer yapma hiç bu kadar gelecek vaat etmemişti." dedi. Nolten üniversite eğitimi ile meslek eğitimini kıyasladığı konuşmasında "Üniversitede okuyarak meslek edinen bir kişiyi genellikle bir staj ve süreli bir iş kontratı beklerken zanaatkarlarda kalifiye eleman şiddetle aranıyor." ifadelerine yer verdi.

Meslek yeri bulamayan gençlerin bu işletmelere www.handwerk.de adresinden ulaşarak müracaat etmeleri istendi. CİHAN
<< Önceki Haber KRV Zanaatkarlar Odası'nda 3 bin 200 meslek yeri boş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER