Gençler adli mercilerdeki meslekleri tanımıyor

Gençler adli mercilerdeki meslekleri tanımıyor

İleride mahkeme veya hapishanelerde çalışmak isteyen gençler için Berlin'de çok sayıda boş eğitim yeri var ama gençler bu alandaki mesleklere ilgi göstermiyor. Berlin Adalet Senatörü Thomas Heilmann gençlerin ilgisini çekmek için yeni bir kampanya başlattı.

Berlin Adalet Senatörü Thomas Heilmann gençlerin dikkatini adli mercilerdeki mesleklere çekmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. "Hak arayıcılar aranıyor- Rechthaber gesucht" başlığını taşıyan kampanya kapsamında 230 gence meslek eğitim yeri imkanı sağlanacak. Senatör Heilmann "Gençlerin adli yargı ve infaz kurumlarındaki meslekler üzerine pek bilgileri yok. Bu alandaki meslekleri tanımıyorlar. Tanımadıkları için de bu mesleklere ilgi geliştiremiyorlar. Bu yüzden böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük." dedi.

Berlin'in Tempelhof İlçesi'nde bulunan Johanna-Eck-Schule'de start verilen kampanya kapsamında "kalifiye adliye personeli", "gardiyan", "icra memuru" gibi gençler arasında bilinmeyen meslekler tanıtılacak. "Gençler polislerle sokakta karşılaşıyorlar, itfaiye erlerini görüyorlar, aileden biri hastaneye yatınca hastanede hemşireyle karşılaşıyorlar ama mahkemelerde ve hapishanelerde görev yapan kişiler günlük hayatlarında pek karşılarına çıkmıyor.

Sadece ailede veya yakın çevrelerinde bu mesleklerde çalışanlar varsa, onları kendilerine örnek alabiliyorlar" diyen Thomas Heilmann söz konusu mesleklerin gelecek garantisi ve yükselme imkanı olan meslekler olduğunu söyledi. Kalifiye adliye personeli, gardiyan, icra memurluğu gibi mesleklerin birçok avantajı bünyesinde barındırdığına işaret eden Senatör "Her şeyden önce garantili meslekler. Dürüst bir şekilde çalıştığınız sürece kimse size oradan oraya git diyemez. Ayrıca ödeme koşulları da iyi. Bilindiği gibi kamu sektöründeki meslekler her zaman emniyetli, geleceği garanti olan meslekler." şeklinde konuştu.

Adli mercilerdeki mesleklerde eğitim görenler, eğitim süresince ayda 800 Euro eğitim ödeneği alıyorlar. Mesleğe yeni başlayanların ilk yıl aldığı maaş ise bin 600 Euro civarında oluyor. Senatör Heilmann ağır bir suç işlenmediği takdirde adli alanlardaki mesleklerde çalışan bireylerin işten çıkarılmama güvencelerinin bulunduğunu belirterek sözlerine devamla "Bir de tabii dünyadaki en önemli unsurlardan biri için, adalet için çalışıyorsunuz. Adalete hizmet etmek dünyaya biraz daha fazla adalet gelmesi için çaba harcamak demektir." ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında tanıtımı yapılan mesleklerde meslek eğitimi gelecek yıl başlayacak. Daha geniş bilgi http://www.berlin.de/rechthaber-gesucht/ adresinde bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Gençler adli mercilerdeki meslekleri tanımıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER