Kuduz paniği 104 kişi tedavi altına alındı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Ellek Beldesi'nin bir bölgesinin kuduz karantinasına alındığı, kuduz vakasıyla ilgili 104 kişinin tedavi edildiği bildirildi. Ellek Beldesi girişine 'Kuduz Risk Bölgesi' yazılı tabela asıldı ve vatandaşlara kuduz aşısı yapıldı.

Kuduz paniği 104 kişi tedavi altına alındı


Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada, 14 Eylül'de Düziçi İlçesi'nin Ellek Beldesi Çevlik Mahallesi'nde görülen kuduz şüphesi üzerine Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen şüpheli köpek kafası numunesinde kuduz hastalığı yönünde pozitif sonuç çıktığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan araştırma sonucunda kuduz olan köpeğin Ellek Beldesi Çevlik Mahallesi'nden M.C., R.O., A.O.'yi ısırdığı ve aynı mahalleden Ö.A.Y.'yi ise tırmaladığı tespit edilmiş ve şahısların tedavilerine başlanılmıştır. Ayrıca bu şahısların yakınları ve köpeğin temas ettiği çok sayıda şahıs da tedavi edilmek üzere Düziçi Devlet Hastanesine yönlendirilmiştir. Şuanda 104 kişi bu vaka kapsamında tedavisi devam etmektedir." 

KUDUZ AŞISI YAPIYOR, 6 HAYVAN KİREÇLE GÖMÜLDÜ

Kuduz vakasının bölgede herhangi olumsuz bir sonuca yol açmaması için beldeden gelenlere de Düziçi Devlet Hastanesi'nde kuduz aşı yapıldığı vurgulanan açıklamanın devamında şöyle dendi:

"Alınan tedbirler kapsamında; kuduz köpeğin ısırdığı 6 büyükbaş hayvan, veteriner hekimler kontrolünde, 3 metre derinliğinde çukura kireç dökülerek ve tüm tedbirler alınarak imha edilmiştir. Kuduz köpek tarafından ısırılan ve kurbanda kesildiği tespit edilen bir küçükbaş hayvanın ise tüm etleri imha edilmiş, kurban etinin çekildiği kıyma makinesine el konulmuş, kıyma makinesini kullanan diğer vatandaşlar da hastaneye yönlendirilmiştir. Köpeğin temas ettiği tüm bölgeler belirlenmiş ve dezenfekte edilmiştir. Ellek Beldesi girişine 'Kuduz Risk Bölgesi' yazılı tabela asıldı ve gerekli uyarı yapıldı. Bölgede bulunan bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kuduz aşılanmasına başlanılmış olup, bölge karantinaya alınmış, Beldeye hayvan girişi çıkışı yasaklanmıştır."
<< Önceki Haber Kuduz paniği 104 kişi tedavi altına alındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER