Kültür Bakanı Topçu, Çankırı'da incelemelerde bulundu


Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

Vali Vahdettin Özcan tarafından Trafik Bölge Müdürlüğü önünde karşılanan Bakan Topçu ilk olarak Çankırı Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik önünde vali yardımcıları, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, daire müdürleri ve STK temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Topçu, Valilik 'Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makama geçti.

Makamda Vali Özcan Çankırı tarihi, kültürü ve yaran ocakları hakkında brifing verdi.
Vali Özcan, Doruk Mevkii'de bulunan 5 No'lu telesiyej hattına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok büyük katkıları olduğunu, Bakan Topçu'nun da 3 milyon liralık bir yardımda bulunduğunu ifade ederek teşekkür etti. Özcan, "Emin olunuz ki o para yerinde kullanılacak ve telesiyej bu sene Çankırılıların ve kayak severlerin hizmetine sunulacak." dedi.

Hacı Murad'ı Veli Türbesi yolu ile ilgili projeleri bulunduğunu vurgulayan Vali Özcan, sıcak asfalt yapma arzusunda olduklarını dile getirerek katkı sağlamaları talebinde bulundu. Tuz Mağarası yolu ve içi çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Özcan, 2. etap projelendirmesinde ve Doruk Mevkinde bitirilen Doruk-Derbent Telesiyej hattı bölgesinde yapmayı planladıkları binalar için yardım istedi.

CUMHURİYETİN BEKÇİSİ

"Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, genç Cumhuriyetin bekçisi olan Çankırı'nın hak ettiği yere gelebilmesi için bugüne kadar elbette bir çok şey yapılmıştır. Bizim burada bulunma nedenimiz de bu yapılanların üzerine ne koyabiliriz, Çankırıyı daha iyi nereye getirebiliriz içindir." sözleri ile konuşmasına başlayan Bakan Topçu, talepleri aldığını, yerine getirme gayreti içinde olacağını, hem ticaret hem de turizm yönünden katkılar yapacaklarını vurguladı.

Bakan Topçu, Çankırı'nın yerel kültürünü yaşatan bir şehir olduğunu bildiklerini ifade ederek, Çankırı'nın küresel marka yapılması gereken üne sahip olduğunu, yaren kültürünün yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Topçu, "Yerel kültürlerin dünya piyasasına sunulması, yurt dışı tanıtım yapılması noktasında projelerimiz var. Çankırı yeni müzesine kavuşması ile yeni bir vizyona sahip olacak. Müzenin açılması Çankırı'nın turizmine, ticaretine katkı sağlayacak. Sağlık turizmi dünyada çok önemli bir konuma geldi. Tuz mağarasına da katkıda bulunacağız." şeklinde konuştu.

BABA OCAĞINA YATIRIMA DAVET

Kendi katkıları yanında Çankırı dışında bulunan Çankırılı iş adamlarının katkılarının önemli olduğunun altını çizen Bakan Topçu, şu ifadeleri kullandı: "Çankırı nüfusunun 5-6 katı Ankara ve İstanbul'da ikamet etmekte. Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayan iş adamlarınız var. Anadolu'nun beşiği olan Çankırımıza dışarıdaki Çankırılı iş adamları biraz daha sahip çıkmaları lazım. Mutlaka sahip çıkmışlardır ama biraz daha destek olmaları gerekmekte. Ankara, İstanbul ve diğer memleketlerde bulunan Çankırılı iş adamlarımızın öncelikle baba ocakları Çankırı için gayret ve çaba göstermelerini bekliyoruz. Baba ocaklarına biraz daha katkıda bulunmaları için rica ediyorum. Çankırı'ya yatırım yapmaları, çocuklarının istihdam edilmesine olanak sağlayacak. Bu istihdamla birlikte ana-baba ocakları şenlenecek. Çankırılı iş adamlarını Çankırı'ya yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya davet ediyorum."

Vali Özcan, Bakan Topçu'ya tuz lamba, İnandık vazosu ve yemeklik tuz hediye etti.
Bakan Topçu Valilik ziyaretinin ardından restorasyon çalışmaları devam eden ve müze yapılacak eski adliye binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Belediyeyi ziyaret eden bakan Topçu'yu Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik ile birim müdürleri karşıladı. Başkan Vekili Çelik ziyarette Bakan Topçu'yu belediye çalışmaları hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Bakan Topçu'ya İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Kemal Karatatar tarafından bilgi sunuldu. Karatatar, kütüphane personeli ihtiyaçları bulunduğunu, kütüphanelerin donanım olarak çok iyi durumda olmasına rağmen bir türlü personel sorununa çözüm bulamadıklarını ifade etti.

Kütüphane Müdürü Songül Kapusuz ise kütüphanede 148 bin kitap bulunduğunu, 76 bin ödünç kitap verdiklerini, 10460 üyeleri olduğunu söyledi, 209 bin okuyucudan 180 bininin öğrencilerden oluştuğunu belirtti. Bakan Topçu, bunun üzerine üye sayısını az bularak artırılması tavsiyesinde bulundu.

Bakan Topçu, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Orta Höyük Köyü ziyaretinin ardından Çankırı'dan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kültür Bakanı Topçu, Çankırı'da incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER