Fethullah Gülen Hocaefendi hizmet erlerine yol gösterdi

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "Kırık Kalbler ve Sağlam Köprüler" başlıklı yeni sohbeti paylaşıldı..

Fethullah Gülen Hocaefendi hizmet erlerine yol gösterdi

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "Kırık Kalbler ve Sağlam Köprüler"  konulu yeni sohbeti Herkul.org'da yayınlandı. 413. Nağme'de Fethullah Gülen Hocaefendi, Cenâb-ı Hakk'ın kılığa, kıyafete, şekle değil; kalblere, kalbler içinde de mahzun, mükedder ve kırık gönüllere nazar buyurduğunu, onlara maiyyet şerefi vaad ettiğini anlattı.





Fethullah Gülen Hocaefendi, 'Ben, kalbi Benden dolayı kırılmış olanlarla beraberim.' beyanını açıkladı. Hocaefendi, başkaları nasıl davranırlarsa davransınlar, Hizmet erlerinin alaka, münasebet ve dostluk köprülerini yıkmamak için çok ciddi gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı. Hocaefendi, Mü'minlerin her şeyden önce Allah (celle celaluhu) ile münasebetlerine, sonra İnsanlığın İftihar Tablosu (sallallâhu aleyhi ve sellem) ile irtibatlarına, ayrıca inananlarla kardeşlik bağlarına ve sair insanlarla muamelelerine dikkat etmeleri lazım geldiğini ifade etti. Bu alakalar üzerine kurulmuş olan köprülerin hep sağlam tutulması icap ettiğini belirtti.

Fethullah Gülen Hocaefendi, Rasûl-ü Ekrem (sallallâhu aleyhi ve sellem) Efendimiz'in şu mübarek sözlerini şerhetti:



"Muhabbetinde dengeyi gözetip sevdiğin insanı ölçülü sev; belki bir gün nefret hislerini tetikleyen bir kimse haline gelebilir. Kin ve nefret duygularını harekete geçiren kimseye karşı da öfkende dengeli ol, kim bilir o da bir gün sevgini celbeden bir insana dönüşebilir.”


--------------------

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "Kırık Kalbler ve Sağlam Köprüler" isimli yeni sohbetini 10.45'te Mehtap TV'den seyredebilirsiniz. Ayrıca Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bu sohbeti ve diğer sohbetleri her akşam 22:30'da Mehtap TV'de ekrana geliyor...

<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi hizmet erlerine yol gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER