İslam alimleri 'icma' için toplanıyor

80 ülkeden İslam alimi "icma" için İstanbul'da buluşacak.

İslam alimleri 'icma' için toplanıyor

Sempozyuma dünyanın dört bir yanından birbirinden kıymetli islam alimleri katılıyor. Heyecan içerisindeki katılımcılar sempozyum öncesi İcma sempozyumula ilgili önemli açıklamalar yaptılar.

Kahire Üniversitesi Öğretim Üyesi Mısırlı alim Prof. Dr. Seyfettin Abdulfettah sempozyuma katılacak isimler arasında.

İcma sempozyumunun diğer bir önemli ismi ise Ukrayna Müslümanları Diyanet İşleri Başkanı Eş-Şeyh Ahmet Temim. Temim "islami kavramları yeniden ihya etmeliyiz" diyor.


Nijerya Din İşleri Yüksek Kurulu Genel Başkanı Muhammed Saad Ebu Bekir de, sempozyumun birlik ve beraberliğe vesile olmasının önemine vurgu yaptı. 'Ne derimizin renginin, ne de konuştuğumuz dilin önemi yok. Biz büyük bir aileyiz. Allah (CC) ümmetin birliğini emrediyor. Çünkü ne kadar birlik olursanız o kadar güçlüsünüz demektir. Ben de 80 milyon Nijeryalı Müslüman'ı temsilen kardeşliğimizi göstermek için gelmeyi kabul ettim.'

Sempozyuma katılacak Nijeryalı din adamı Dr. İbrahim Magari de, icmanın Kur'an ve sünnetin ardından gelen içtihat kaynağı olduğunu belirtti. 

 Magari. 'Günümüzde meselelerin tekrar yorumlanması ve yeni dini hükümlerin verilmesi açısından icma diğer kaynaklardan daha önemsiz denemez. Alimlerin birleşmesiyle ümmet de birleşecektir. Bu yüzden konferans en fazla ihtiyaç duyulduğu bir zamanda hayati bir rol oynayacak.'

<< Önceki Haber İslam alimleri 'icma' için toplanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER