Yayın evlerinden ‘Kitapla Barış’a destek

Van’da ‘Kitapla Barış’ sloganıyla düzenlenecek olan ilk kitap fuarına Zambak Yayınları da destek verecek.

Yayın evlerinden ‘Kitapla Barış’a destek

Van'da ilk Kitap Fuarı, 25 Mayıs Cumartesi günü 'Kitapla Barış' sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açacak. 25-31 Mayıs tarihleri arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) binasında düzenlenecek olan fuara 54 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 100'e yakın etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinliklerin düzenlenecek. 

TÜRKİYE’DE 1,5 MİLYON KİŞİ FUARLARLA KİTAPLA BARIŞIYOR

Van Valiliği himayelerinde ‘Kitapla Barış’ sloganıyla yürütülen kitap fuarı özellikle genç ve yetişkinlerde kitap okuma oranın düşük olmasına dikkat çekiyor.  Toplumumuzda kişi başına düşen kitap sayısı düşük olması nedeniyle bu tür organizasyonlar çok önemli.

Fuara katılacak olan yayın evlerinden biri olan Zambak Yayın Grubu’nun İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar, yaz tatili öncesinde kitap tercihiyle ilgili öğrenci ve velilere fuar öncesi önemli tavsiyelerde bulundu. Tatillerin bütün yıl boyunca ders çalışan öğrenciler için bir ödül niteliğinde olduğunu dile getiren Olukpınar, yaz tatilinin zamanı boş geçirmek olmadığını bu süre içinde akrabalarını ziyaret edilmesi, kitap okunması ve aileyle bol bol vakit geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Bunların çocukların ihtiyacı olduğunu belirten Olukpınar, “Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır.” dedi.

YAZ TATİLİNDE NİTELİKLİ KİTAPLAR TERCİH EDİLMELİ

Çocuklara rast gele kitap almanın yanlış olduğunu belirten Olukpınar, “Alacağımız tatil kitabı çocuklarımızın yıl içinde öğrendiklerini değişik, eğlenceli etkinliklerle tekrar ediyor olmalıdır. İçinde; bilmeceler, bulmacalar, yetenek testleri, zekâ geliştirici oyunlar, fıkralar, karikatürler, şiir sayfaları, hikâye ve masallar yer almalıdır. Bunlarla birlikte hatta en önemlisi anne ve babaya saygı, çevreyi koruma, temizlik, dürüstlük, çalışkanlık, insan sevgisi gibi güzel davranışlara teşvik edici mesajlar içermelidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; tatilde kitap okuyan, tatil kitaplarıyla ders tekrarı yapan öğrenciler, öğrenmeye daha istekli ve öz güvenleri daha sağlam olarak bir sonraki yıla başlıyorlar. Bu sebeple tatilde çocuklarınızı ihmal etmemeli, yaz planlarını yapmalarında onlara yol gösterici olmalısınız.” şeklinde konuştu. 
 

<< Önceki Haber Yayın evlerinden ‘Kitapla Barış’a destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER