Yeni Asya sordu: Diyanet de mi bandrol alamıyor?

Bediüzzaman Said Nursî’nin Diyanet tarafından basılan İşaratü’l-İ’caz adlı eseri aylardır piyasaya sunulamadı.

Yeni Asya sordu: Diyanet de mi bandrol alamıyor?

Bediüzzaman Said Nursî’nin İşaratü’l-İ’caz adlı eserinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 30 Mart yerel seçimi öncesinde Başbakanın Erdoğan’ın Bitlis meydanındaki konuşmasında eline alıp kürsüden halka gösterdiği baskısının sadece 250 adetle sınırlı bir deneme baskısı olduğu yolundaki haberler kesinlik kazandı. 

Yeni Asya Gazetesi, hükümetin Kültür Bakanlığı eliyle yürüttüğü bandrol yasağına yönelik yayınlarını sürdürüyor. Yasal varislerle anlaşmasına rağmen risale basımını gerçekleştiremeyen Yeni Asya neşriyat adına haberleriyle konuyu gündemde tutan Yeni Asya, bugün de manşetten 'Diyanet de mi bandrol alamıyor?' diyerek seçim öncesi meydan meydan propagandası yapılan İşaret-ül İcaz eserinin neden sembolik miktarda (250 adet) basıldığını sorguladı. 

''Bandrol yasağı devam ediyor ancak Diyanet de mi bandrol alamadığı için basım yapmıyor?'' diye soran gazete ''eserin, basıldığı haberinin çıktığı Ocak ayından bu yana kitapçı, müftülük ve camilere ulaştırılması yönünde bir gelişme olmazken, bu gecikmenin risale basımlarına Kültür Bakanlığınca getirilen bandrol engeliyle bir ilgisi olup olmadığı merak ediliyor.'' diye yazdı.

Yeni Asya gazetesi avukatlarından Ahmet Battal da 9 Nisan’da konuya dikkati çekmiş ve “Mevcut durumda Diyanet de basamaz” demişti.
İşte gazetenin bugünkü manşeti

<< Önceki Haber Yeni Asya sordu: Diyanet de mi bandrol alamıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER