Kültürevine dönüştürdüğü cezaevine talebe oldu

Gözaltı sırasında kameralara el sallarken tanıdık onu. ‘Zulme gülen abla’ olarak hafızalara kazınan Gökçe Özbek, hayırseverlere yönelik operasyonda hapse atıldı. Mahkumların hayata kazandırılması için büyük emek verdiği Kahramanmaraş Cezaevi’nde şimdi kendisi yatıyor.

Zulme gülen abla…Gökçe Özbek

Kahramanmaraş’ta hayırseverlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, gözaltı aracına bindirilirken kameralara yansıyan gülümsemesiyle hafızalara kazınmıştı Gökçe Özbek. Önce serbest kaldı, ardından savcılığın itirazı üzerine geçtiğimiz hafta içinde tutuklandı. 

Şu an Kahramanmaraş Cezaevi’nde hürriyetten mahrum bırakılan Özbek, Maraş halkının yakından tanıdığı bir eğitim gönüllüsü. 

Yardım faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Başkanı Özbek için tutuklu bulunduğu Kahramanmaraş Cezaevi’nin ayrı bir yeri var. 

Birçok alandaki faaliyetleri ile tanınan Özbek, ‘Her Cezaevinde Bir Kültür Evi Projesi’nin de mimarıydı. 

O günlerde geliştirdikleri projeyi “Cezaevinde verilecek eğitimlerle bir nevi Medrese-i Yusufiye yapmak için çalışacağız.” diye anlatan Özbek, şimdi o medreseye hem muallim hem de talebe oldu.

Gözaltına alındığı gün kameralara başı dik bir şekilde gülümseyen , hafızalara ‘Zulme gülen abla’ olarak kazınan Gökçe Özbek, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar ile hep Kahramanmaraş’ın takdirini topladı.

Proje, İçişleri Bakanlığı tarafından da onaylandı Özbek’in projeleri, cezaevlerine kadar uzandı. 

Derneğin başındaki isim olarak elini taşın altına koyan Özbek, cezaevlerini mahkumlar için eğitim merkezine dönüştürmeyi planladı. 

Mahkumlara hem rehabilitasyon hem de meslek edindirme amaçlı çeşitli programları uygulamaya koydu. 

Kamuoyundan da büyük takdir toplayan ‘kültür evi projesi’ kapsamında 280 mahkumla anket yapılarak ihtiyaç ve şikayetleri dinlendi. 

Özbek’in başkanlığındaki gönüllü ekibin yoğun uğraşlarıyla hazırladığı proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından da onaylandı.

Ancak Özbek, mahkumların hayata kazandırılması için büyük emek verdiği Kahramanmaraş Cezaevi’nde şimdi kendisi yatıyor.

<< Önceki Haber Kültürevine dönüştürdüğü cezaevine talebe oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER