'Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği'nin ilki Taraklı'da yapıldı


Sakarya'da Karasu ve Taraklı Belediyesi'nin kültürlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği 'Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği'nin ilki Taraklı İlçesi'nde kutlandı.

Karasu ilçesinden gelen davetliler ve öğrenciler, Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı'nda Taraklı Halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı. Program daha sonra şenlik alanında devam etti.
Programda, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sunumu yapıldı.
Karasu'nun yöresel yemekleri de tanıtılırken Karasu Halk Oyunları ekibi de oyunlarını sergiledi. Karadenizli sanatçıların konserinde şenliğe katılanlar, kemençe eşliğinde horon ve halay çekerek eğlendi.

Programda konuşan Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Taraklı'nın birçok milletten birçok kültürün birlikte barış içinde yaşadığı bir coğrafya olduğunu belirterek; "Ancak bu coğrafyada farklı insanların bir birini tanımasında eksiklikler vardı. Bu güzel proje ile eksikliğin giderilmesinde bir anlamda katkı sağlamış olacak." dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise projeyle kültürlerine sahip çıkmak istediklerini söyledi. Farklı kültürlerin zenginleşme nedeni olduğunu ifade eden İspiroğlu; "İnsanların bu gibi etkinliklerde, bir araya gelerek sadece birbirleriyle yemeklerini, yörelerine ait tatları değil; aynı zamanda birbirlerinin sıkıntılarını, sorunlarını da paylaşmalıdırlar. İki farklı kültürden insanları bir araya getirip, kaynaştıran bir buluşmadır. Bu değerleri nesilden nesile aktarmamız gerekiyor." dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise Sakarya'nın turizm açısından Türkiye'nin en büyük potansiyeli olan illerinden biri olduğunu dile getirdi. Projenin Sakarya'nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak noktasında önemli olduğunu kaydeden Özkaraman; "Taraklı'yı Karasulu insanlarımıza, gençlerimize tanıtmak, yemek kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve dolayısıyla Sakarya'nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak noktasında önemli bir proje" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER