Kur'an-ı Kerim'e hakaret davası sanığı hakkında yakalama kararı


Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davaya gelmeyen sanık hakkında ifadesinin alınabilmesi için yakalama kararı çıkarıldı. Sanıktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eski AB Bakanı Egemen Bağış da şikayetçi olmuştu. Bağış'ın internette düşen ses kaydında, Bakara suresine 'makara' dediği iddia edilmişti.

Twitter hesabından Kur'an-ı Kerim'e ayak bastığı fotoğrafını paylaştığı öne sürülen Gülbeyaz Atik hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Atik gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de aralarında bulunduğu bazı şikayetçilerin avukatları mahkemede hazır bulundu.

Duruşmaya ilk kez katılan bazı şikayetçilerin davaya katılma talepleri alındı. Erdoğan, Bağış ve Gökçek'in avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Mahkeme sanığın yeni adresini bildirmeden eski adresinden ayrıldığı için nerede olduğunun tespit edilemediğini belirtti. Sanık hakkında savunmasının alınmasından sonra serbest bırakılmasına yönelik yakalama kararı çıkaran mahkeme duruşmayı erteledi.

Sanık Atik hakkında çok sayıda kişi şikayetçi oldu. Şikayetçiler arasında Egemen Bağış da bulunuyor. Bağış'ın avukatı önceki duruşmada, sanığın Kur'an'a hakareti nedeniyle müvekkilinin manevi zarar gördüğünü bu nedenle davaya katılmak istediğini belirtmişti. İnternete düşen bir ses kaydında Bağış'ın bir gazeteciyle yaptığı telefon görüşmesinde Bakara suresi için 'makara' ifadesini kullandığı iddia edilmiş ve tartışma konusu olmuştu.

İddianamede Atik'in ifadesinde, söz konusu hesabı kullanmadığını ancak kendisine ait resim ve fotoğrafların bu hesap tarafından paylaşıldığını söylediği belirtildi. Kendisine ait Twitter hesabının farklı olduğunu söyleyen Atik'in, suça konu fotoğrafı paylaşan hesapla kendi hesabının paylaşımlarının benzer olduğunu ifade ettiği kaydedildi. Atik'in ifadesinde, "Bu hesap benimmiş gibi paylaşımlar yapılmış olabilir. Herhangi bir suç işleme kastım yoktur." dediği anlatıldı.

İddianamede, şüphelinin evinde yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılar ile çekimin yapıldığı cihazın ele geçirildiği ifade edildi.

Gülbeyaz Atik'in, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kur'an-ı Kerim'e hakaret davası sanığı hakkında yakalama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER