Kurt: CHP'de 1 kişinin çalışması yetmiyor


Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, katıldığı Cumhuriyet Halk Parti (CHP) kurultayını değerlendirdi. Parti tüzüğünde ciddi bir değişiklik yapılması gerektiğini söyleyen Kazım Kurt, "Bizim şimdiye kadar gördüğümüz şudur; genel başkan çalışkan, evet çalışkan. Bir milyon 200 bin üyesi olan bir partide 1 kişinin çalışkan olması yetmiyor. Bütün üyeleri çalıştıracak bir mekanizmayı yaratmamız lazım." dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurultayda barış temasının daha çok işlenmesi gerektiğini kaydeden Kurt, bugün kurultayda partinin esas yönetiminin belirleneceğini hatırlattı.

CHP'nin değişim yaşamasını istediğini dile getiren Kurt, "Şimdiye kadar izlediğimiz politikalarla parti 16-17'lerden yüzde 25'lere geldi ve orada kaldı. Aslında yüzde 25'i hiçbir CHP'li içine sindiremiyor. Biz yüzde 40'ları, 45'leri konuşmamız gerekirken, yüzde 25'ten aşağıya düşmemeyi önemli bir başarı sayıyoruz. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bütün CHP'liler de öyle düşünüyor." ifadelerini kullandı.

"BİR MİLYON 200 BİN ÜYESİ OLAN BİR PARTİDE 1 KİŞİNİN ÇALIŞKAN OLMASI YETMİYOR"

Partinin örgüt yapısında nitelikli değişim şart olduğunu vurgulayan Kazım Kurt açıklamasını şöyle tamamladı: "Bunu sadece Parti Meclisi'nin belli isimlerini değiştirerek gerçekleştirme ihtimalimiz yok. Partinin tüzüğü dahil pek çok şeyin elden geçirilmesi gerekiyor ki o değişim tabana yansısın. Bizim şimdiye kadar gördüğümüz şudur; genel başkan çalışkan, evet çalışkan. Bir milyon 200 bin üyesi olan bir partide 1 kişinin çalışkan olması yetmiyor. Bütün üyeleri çalıştıracak bir mekanizmayı yaratmamız lazım. Bu tüzükte bu olmadı. Dün yapılan değişiklilerle de bu olmaz. Ciddi tüzük değişikliği lazım. Bunu da samimi bir biçimde hayata geçirecek bir yönetim lazım." CİHAN
<< Önceki Haber Kurt: CHP'de 1 kişinin çalışması yetmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER