Kurusıkı tabanca üzerinde oynama yapılmamış


Küçükçekmece'de tartıştığı Ahmet Sülüşoğlu'nu silahıyla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın yargılandığı davada Adli Tıp raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, Ahmet Sülüşoğlu'nun Celal Yılmaz'a doğrulttuğu silahın kurusıkı tabanca olduğu ve üzerinde bir oynama yapılmadığı vurgulandı.

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan ve 20 Ocak 2016 tarihini taşıyan rapor, davanın sürdüğü Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Olayın ardından delillerin ilk olarak Kimya ihtisas Dairesi'ne gönderildiği, buradan Fizik İhtisas dairesine geldiği ve mum torbadan çıkan zarfların açıldığı, açılmış yerden zımba ile tutturularak kapatıldığı belirtildi.

MAKTÜLÜN TİŞÖRTÜNDE 3 KURŞUN DELİĞİ TESPİT EDİLDİ

Olay sırasında Maktül Ahmet Sülüşoğlu'nun üzerinde bulunan tişörtte adli tıp kurumuna gönderilen deliller arasındaydı. Üzerinde 'Beyaz polo sport' ibaresi bulunan penye üzerinde ikisi ön yüzde biri de arka yüzde olmak üzere üç adet delik bulunduğu belirtilen raporda, yapılan kimyasal incelemede delik etrafında barut atıkları tespit edildiği kaydedildi.

MAKTÜLÜN SİLAHI ATEŞLİ SİLAHLAR KANUNU DIŞINDA

Celal Yılmaz'a ait Baretta marka silahta yapılan incelemede silahın kullanılmaya elverişli olduğu, belirtildi. Maktül Ahmet Sülüşoğlu'nun silahında yapılan incelemede ise şu bilgilere yer verildi; "üzerinde 'M&N Yavuz – Gold' ibaresi bulunan silahta namlusu içinde mermi çekirdeği, saçma tanesi veya özel şekil ve nitelikteki benzeri maddelerin geçişini engelleyecek şekilde kapalı olduğu, namlusu içinde mermi çekirdeği, saçma tanesi veya özel nitelikteki benzeri maddelerin geçişini engelleyecek şekilde kapalı olduğundan mermi çekirdeği içeren fişekleri atamadığı gibi ucuna saçma tanesi ya da kurşun konulmak suretiyle kuru sıkı ya da gaz fişeklerinin tadili sonucu elde edilen özel nitelikli fişekleri de atamadığını, atış poligonumuzda dairemizde mevcut çap ve tipine uygun kuru sıkı fişekler kullanılarak yapılan uygulamalı incelemesinde kullanılmaya elverişli olduğunun tespit edildiği, mevcut haliyle 6136 sayılı yasa kapsamına girmediği" tespitine yer verildi.

KURU SIKI TABANCAYA AİT İZLİ MERMİ DE ARAŞTIRILDI

Raporda kuru sıkı tabancaya ait olan ve üzerinde vurgu izi bulunan mermi üzerinde de duruldu. Rapora göre kuru sıkı tabanca tutukluluk yapmadı. Bu tabancaya ait fişeğin üzerindeki vurgu izinin bulunması; merminin izli haliyle silaha konulması ihtimaline bağlandığı gibi, iğne yayının esnekliği veya kısalığı nedeniyle merminin patlamaması ihtimaline bağlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kurusıkı tabanca üzerinde oynama yapılmamış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER