Kâhta'da kurbanlık tercihi büyükbaş


Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde, bayram namazından çıkan vatandaşlar kurban kesme telaşına düştü. İlçede ağırlıklı olarak büyükbaş hayvanlar kurbanlık olarak tercih edildi.

Bayram namazından sonra Kâhta'nın Cadde ve sokakları renkli görüntüler oluştu. Önceden satın aldıkları kurbanlıkları evlerinin bahçesinde veya evlerine yakın boş arsalara getiren vatandaşlar, salâvat ve tekbirlerle kurban vecibelerini yerine getirdi.

Küçükbaş hayvan yerine ortaklaşa hisseli büyükbaş kurbanlıkların tercih edildiği Kâhta'da, kurban kesimleri kasaplar veya kesim tecrübesi bulunan pay sahipleri tarafından yapılmakta. Pay sahiplerinin vekâletnamelerini kesen kişiye vermesi kurban vecibesi yerine getirilmekte, kurban etleri eşit şekilde pay edilerek kura usulü paylaşılmakta, kurban derisi ise tuzlandıktan sonra hayır kurumlarına verilmekte.

Genelde bayramın ilk günü kurban vecibesinin yerine getirildiği Kâhta'da, son yıllarda artan kurban fiyatları sebebiyle ucuzlamasını bekleyen vatandaşlar, kurban kesimlerini bayramın ikinci günü yapmakta. CİHAN
<< Önceki Haber Kâhta'da kurbanlık tercihi büyükbaş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER