Le Pen'e anket şoku


Fransa'da aşırı sağ parti Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen'in bölge başkanlığına aday olduğu Nord-Pas-de-Calais-Picardie bölgesinde seçimleri kaybedeceği iddia edildi.

TNS Sofres tarafından gerçekleştirilen araştırmada, merkez sağ aday Xavier Bertrand'ın oyların yüzde 53'ünü alarak sandıktan ilk sırada çıkacağı ölçüldü. İlk turda açık ara önde tamamlayan Marine Le Pen'in ise ikinci turda yüzde 47'de kalacağı kaydedildi.

Pazar akşamı aşırı sağ partinin ilk sırada yer aldığı seçimler sonrası Sosyalist Parti (PS), adayını Xavier Bertrand lehine seçimlerden çektiğini açıklamıştı. Başbakan Manuel Valls yaptığı açıklamada aşır sağ partinin ilk sırada geldiği 3 bölgede sağ adayları destekleyeceklerini belirtti. Valls, sol seçmenlere de pazar akşamı bu bölgelerde sağ adaylara oy vermeleri çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda Le Pen yüzde 40,64 ile sandıktan ilk sırada çıkmış, en yakın rakibi Xavier Bertrand ise yüzde 24,96'da kalmıştı. Seçimlerde üçüncü sırayı yüzde 18,11 ile Sosyalist Parti adayı Pierre de Saintignon elde etmişti. Ayrıca toplamda yüzde 29,5 oy elde eden aşırı sağ parti 13 bölgenin 6'sında da ilk sırada yer almayı başarmıştı

Fransa'da 5 yılda bir düzenlenen seçimlerin ikinci turu Pazar günü gerçekleştirilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Le Pen'e anket şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER