Lise öğrencileri Özgecan için yürüdü


İSTANBUL (CİHAN)- Esenyurt'ta lise öğrencileri Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversiteli Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini protesto ederek kar yağışı altında yürüyüş düzenledi. Özgecan için okunan "Başımızın tacısın. Her bakışın bir melek. Özgecan cennet sensin. Bilmen gerek." şiir ise herkesi duygulandırdı.

Kıraç Anadolu Lisesi öğrencileri, Özgecan için soğuk ve kar yağışına rağmen toplanarak eylem yaptı. Öğrenciler, 'Kadına uzanan eler kırılsın' diye sloganları atarak Türkçe, Kütçe Arapça ve İngilizce dövizler taşıdı.

Okul öğrencilerinin inisiyatifi üzerine yapılan eylemde önce Özgecan Aslan için saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler adına yapılan ortak açıklamada işlenen cinayet kınandı. Açıklamada, "Türkiye'yi göz yaşına boğan bu vahşi cinayetle, Türk toplumunda kadına yönelik yaklaşımız ve Türkiye'de kadın olma gibi meseleler tekrar göz önünden geçirilmelidir. Toplumuzda tecavüz, insanlık suçu olduğu unutulmuş ve basit 3. sayfa haberi gibi görünmeye başlanmıştır. Bu trajik haberlere artık son verilmelidir. Bunların artık son bulması için daha akaç genç kızımız kurban edeceğiz." denildi.

İşlenen cinayetin vahşet olduğunu belirten öğrenciler duygularını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı. Öğrenci Erkan Karçın, "Bu vahşeti kınıyoruz. Biz erkekler olarak her zaman kadınların öncülüğünü yapacağız. Bu vahşete hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Kadınlarımız hiçbir zaman sahipsiz değildir." dedi.

Öğrencilerden Nubar Efe ise "Esenyurt Kıraç Lisesi öğrencileri olarak bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Özgecan gibi hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Kadınlar sahipsiz değil Yaşadın kadın hakları diyelim." şeklinde konuştu.

'ÖRGECAN ŞİİRİ DUYGULANDIRDI'

Eylemde feci şekilde katledilen Özgecan Aslan için okunan "Başımızın tacısın. Her bakışın bir melek. Özgecan cennet sensin. Bilmen gerek" mısralar ise her eksi duygulandırdı. Okunan şiirin adından öğrenciler daha sonra okul etrafında attıkları sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşte öğrenciler 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Jın Jiyan azadi', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' şeklinde slogan attı. Öğrenciler eylemin sonunda olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada çevredeki vatandaşlar öğrencilerin eylemine destek verdi. Eylemi desteklediğini dile getiren bir vatandaş "Kadına kalkan eller kırılsın diyoruz. Bu cinayeti yapanların cezası en ağır şekilde verilsin." dedi.


CİHAN
<< Önceki Haber Lise öğrencileri Özgecan için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER