Lodosun hastane çatısını uçurması kameralara yansıdı


Bursa'da saatteki hızı yaklaşık 90 kilometreyi geçen lodos, adeta kabus yaşattı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı uçtu, acil servise giriş çıkışlar kapatıldı. Çatının uçma anı ve fırtına kameralar tarafından kaydedildi. Şehirde dev ağaçlar, elektrik direkleri devrildi, ağaçların üzerine çatılar uçtu.

Dün gece başlayan fırtına, gün boyu etkisini artırarak sürdürdü. Gece saatlerinde ise saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi geçen lodos, şehri savaş alanına çevirdi. Namazgah Mahallesi'nde 4 katlı bir evin çatısı, evin tuğla bacası ile birlikte yola uçtu. Bu sırada yoldan geçen kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Yol üzerinde bulunan üç araç hasar gördü.

DEV AĞAÇ ELEKTRİK TELLERİNİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Kahyan Mahallesi'nde ise Kahyan Hamamı önündeki dev çınar ağacı, elektrik tellerinin üzerine devrildi. Devrilen ağaç yolu tamamen kapattı, kopan teller dolayısıyla mahalleyi karanlığa gömüldü. Polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. UEDAŞ ekipleri de olay yerine gelerek elektrik tellerini kaldırdı. Devrilen ağaçtan dolayı Kayhan Caddesi uzun süre trafiğe kapandı.

ŞEVKET YILMAZ HASTANESİ'NİN ÇATISI UÇTU, ACİLE GİRİŞLER KAPATILDI

Gece boyu şehrin savaş alanına çeviren lodos, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de büyük zarar verdi. Hastanenin ana binasının çatısı acil tarafına ve ana yola uçtu. Büyük bir gürültü ile tek tek düşen saç parçaları korkuya yol açtı. Çatı parçalarının düşüşü kameralar tarafından an be an kaydedildi.

Rüzgarın etkisiyle ara ara uçarak acil önüne düşen çatılar nedeniyle acile giriş çıkışlar kapatıldı. Hastalar, hastanenin ana kapısından içeri alındı. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve AKUT ekipleri sevk edildi. Çatı parçalarının ana yola kadar uçması sebebiyle yol polis tarafından trafiğe kapatıldı. Yol üstündeki bir çok araç zarar gördü.

İHBAR YAĞDI

Gece boyunca şehrin birçok bölgesinde çatı uçması ve ağaç devrilmesi yaşandı. Teyakkuza geçen itfaiye ve polis ekipleri, ihbarlar ayetişmeye çalıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Lodosun hastane çatısını uçurması kameralara yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER