Londra 2016'ya hazır


İngiltere'nin başkenti Londra, 2016'ya merhaba demek için hazırlanıyor. Kentin merkezinde turistlerin sıkça uğradığı mekanlar yeni yıl için ışıklarla donatıldı, büyük Noel ağaçları kuruldu. Her yıl 31 Aralık gecesi düzenlenen görkemli havai fişek gösterilerini izlemeye 100 binden fazla kişinin gelmesi bekleniyor.

Başkent Londra'da belediye tarafından her yıl saatler 00.00'i gösterdiğinde kentin sembolleri olarak bilinen Big Ben Saat Kulesi ve büyük dönme dolap London Eye'da düzenlenen havai fişek gösterileri için satışa çıkarılan biletler aylar öncesinden tükendi. Havai fişek gösterilerini seyretmek için Thames Nehri kenarına 100 binden fazla kişinin akın etmesi bekleniyor. Bu arada, bilet bulamayanlar içinse alternatif olarak Trafalgar
Meydanı'nda büyük ekranlar kurulacak. Bu sayede 2016'yı kent merkezinde karşılamak isteyenler gösterileri izleyebilecek.

Şehrin alışveriş merkezi olarak bilinen Regent Street, Oxford Circus ve Knightsbridge de ışıklarla ve dev Noel ağaçlarıyla renklendirildi. Ülkenin en büyük parkı Hyde Park'ta kurulan Winter Wonderland lunaparkına ise her gün binlerce kişi akın ediyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Alanko çifti, bu yıl dünyaya gelen torunları sayesinde çok güzel bir yıl geçirdiğini söyledi. Öğretmen olan Linda Alanko, 2016 yılı için en büyük dileğinin barış ve demokrasi olduğunu belirterek, "Ben yeryüzündeki bütün dinleri öğreten bir öğretmenim. Hedefim genç neslin kendinden farklı görüşte olanları anlaması ve birbirlerini sevmeleri. Bu bizim her şeyden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir şey." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Londra'ya taşınan Storm ve Dante Martini çifti ise bu yıl mega kentin daha fazla keyfini çıkarmak istiyor. Ayrıca genç çift, yanı başında olan Avrupa ülkelerini keşfetmek için daha fazla seyahat edebilmeyi diliyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İÇİN 3 BİNDEN FAZLA POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Öte yandan, son zamanlarda artan terör tehlikesinden dolayı yeni yıl kutlamaları için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklandı. Mega kentte olası bir terör eylemi için 3 binden fazla polis memuru ve güvenlik yetkilisi, görev yapacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Londra 2016'ya hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER