Londra metrosundaki bıçaklı saldırıya 'terör eylemi' soruşturması


Londra'daki bir metro istasyonunda dün akşam bıçaklı saldırı gerçekleşti. Başkentin doğusundaki Leytonstone istasyonunda yaşanan olayda üç kişi yaralandı. Londra polisi, bıçaklama olayının 'terör eylemi' olarak soruşturulduğunu açıkladı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin, "Bunu Suriye halkı için yapıyorum" diye bağırdığı aktarıldı.

Cumartesi akşamı yerel saatle 19.00 civarında meydana gelen olayın cep telefonu görüntülerinde bir kişinin elindeki bıçakla çevresindekilere saldırdığı görülüyor. Zanlının olay sırasında, "Bu saldırı Suriye için" dediği duyuluyor. Bir süre devam eden mücadelenin ardından polis zanlıyı şok tabancasıyla etkisiz hale getirdikten sonra ellerini arkadan kelepçeliyor.

Saldırıda bir kişinin ciddi şekilde yaralandığı ancak hayatı tehlikesi bulunmadığı iki kişinin ise hafif yaralanma teşhisiyle tedavi gördüğü kaydedildi. Londra emniyeti, soruşturmayı terörle mücadele ekiplerinin üstlendiğini duyurdu. Londra Emniyeti Terörle Mücadele Daire Başkanı Richard Walton, bu olayı bir terör eylemi olarak ele aldıklarını belirtti. Walton, "Halkın paniğe kapılmamasını fakat uyanık olmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"SEN MÜSLÜMAN OLAMAZSIN KARDEŞİM" GÜNDEME OTURDU

Bu arada, cep telefonu görüntülerinde, metro istasyonunda saldırıya şahitlik eden bir kişinin, saldırgana "Sen Müslüman olamazsın kardeşim" şeklinde seslendiği duyuluyor. Müslümanlar adına saldırıyı işlediğini iddia eden zanlıya yönelik söylenen bu sözler, 'YouAintNoMuslimBruv' etiketiyle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve rekor seviyede paylaşım aldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü mecliste yapılan tarihi oylamada, İngiliz vekillerin çoğunluğu, "Irak'a yapılan hava saldırılarının Suriye'ye de genişletilmesi" yönünde karar belirtmişti. Kararın mecliste onaylanmasından 1 saat sonra, İngiliz savaş uçakları Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya başlamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Londra metrosundaki bıçaklı saldırıya 'terör eylemi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER