Lütvi Mestan, yeni partisinin ismini açıkladı: DOST


Bulgaristan'da çoğunluğunun Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH) başkanlık yaptığı sırada ihraç edilen Lütvi Mestan yeni partisinin adını açıkladı.

Özel bir yerli televizyona açıklama yapan Mestan, yeni partisinin adının Sorumluluk, Hürriyet ve Hoşgörü için Demokratlar (Bulgarca kısaltması DOST) olduğunu belirtti. Bu isimde yer alan 3 değerin liberal enternasyonalin ana prensipleri olduğunu belirten Mestan, Türkçedeki dost kelimesiyle herhangi bir etimolojik bağlantı kurulup kurulmaması hakkındaki soruyu da cevapsız bıraktı.

HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın kendisini eleştiren sözlerinin hata olarak niteleyen Mestan, HÖH seçmenlerinin çoğunluğunun da bu konuşmayı yanlış bulduğunu iddia etti.

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinden sonra Türkiye lehine okuduğu deklarasyondan sonra partiden ihraç edilen Mestan, korumasız kalınca Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Kendisiyle birlikte Aydoğan Ali, Hüseyin Hafızov ve Şabanali Mehmet gibi milletvekilliler de partiden ayrılarak parlamentoda bağımsız olmuşlardı. CİHAN
<< Önceki Haber Lütvi Mestan, yeni partisinin ismini açıkladı: DOST Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER