'Madene hayır' yazılı bardaklarla çay dağıtıp tepkisini gösteriyor


Artvin'de madene karşı tepkiler sürüyor. Artvinliler ve çevreciler tepkilerini değişik şekillerde ifade etmeye devam ediyor. 23 yıldır çaycılık yapan Ufuk Ökdem de bunlardan biri. Ökdem müşterilerine 'madene hayır' yazılı bardaklarla çay dağıtarak tepkisini gösteriyor.

20 yılı aşkın süredir devam eden ve 21 Haziran'dan bu yana madene karşı Kafkasör mevkii Cerattepe yaylası girişinde nöbet eylemlerini sürdüren Artvinliler, şehir merkezinde de değişik şekilde tepkilerini sürdürüyor. Artvin'deki esnafların neredeyse tamamı vitrinlerine 'Bu işyeri Cerattepe'ye müdahale edildiği anda kapatılacaktır' yazılarını yazarak tepkilerini dile getiriyor.

23 yıldır çaycılık yapan Ufuk Ökdem ise Cumhuriyet caddesindeki çay ocağında madene karşı tepkisini bardaklar üzerine 'madene hayır' yazılı çıkartmaları yapıştırarak servis ediyor.

Özel hazırlanmış suya dayanıklı ve üzerinde 'madene hayır' yazılı çıkartmaları bütün bardaklara yapıştıran işletmeci Ökdem, Cerattepe'nin Artvin'in beyni olduğunu, madene tepkisini bu şekilde ifade etmek istediğini aktardı. 43 yaşında ki Ökdem, "İnsanın beynine solunum gitmediği zaman vatandaş ölür, hiçbir farkı yok. Bizim nefes alacağımız ormanlar kesildikten sonra, bizim solunum yapacak başka yerimiz kalmadı. Bütün sularımız zaten oradan geliyor. İçme suyu kaynaklarımız hep oradan geliyor. Bizim suyumuz yaşam alanımız mahvolduktan sonra Artvin'de yaşamanın bir anlamı yok " dedi.

Müşterilerinin bardakta ki yazılarla ilgili olumlu tepki verdiğini de belirten Ökdem, bu zamana kadar olumsuz tepki ile karşılaşmadığını belirtiyor.
Ben orada çobanlık yaptım, mal otlattım diyen ve şimdi emekli olduğunu söyleyen Ökdem'in müşterilerinden Sedat Algın, "Gözü yumuk kişilerden değiliz. Biz Artvinliyiz. Özümüz sevgi, sözümüz sevgi. Ama can çıktıktan sonra, benden çıktıktan sonra, kimden çıkacaksa ondan çıkar. Ben orada çobanlık yapmışım, mal otlatmışım. Madene hayır. Çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını yabancıya, ecnebiye vermeye hayır." dedi.

Şakayla karışık 'madene hayır' yazılı bardaklardan hoşlanmayanlara çay vermeyeceğini söyleyen Ökdem, sözlerini Artvinlileri ünlü sloganı, "Artvin halkı yenilmez, Cerattepe geçilmez" diyerek tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Madene hayır' yazılı bardaklarla çay dağıtıp tepkisini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER