Mahkeme başkanının tepkisi üzerinden savunma yaptılar


'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan davada mahkeme başkanı ve avukatlar arasındaki diyalog dikkat çekti.

Avukat Kemal Şimşek'in, "Mahkemelere Yargıda Birlik Platformu üyeleri atanıyor" sözü üzerine, Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, "Yargıda Birlik üyesiysem bugün istifa ederim. Kimseye hesap vermem." şeklinde karşılık verdi. Avukat Cemalettin Mutlu da "Siz bu söyleme tepki gösteriyorsunuz ama buradaki insanlar 1,5 yıldır terörist muamelesi görüyor. Onlar ne yapsın?" dedi. Bunun üzerine Hidayet Karaca da "Bir yıldır özgürlüğümü elimden aldınız. Ne yaptım ben?" şeklinde bağırdı.

10'u tutuklu 33 kişinin yargılandığı, 'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Sanık avukatlarından Kemal Şimşek, reddi hakim istemi için konuşurken, son zamanlarda mahkemelere Yargıda Birlik Platformu üyesi hakimlerin atandığını söyledi. Bunun üzerine sesini yükselterek araya giren Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, "Yargıda Birlik üyesiysem bugün istifa ederim. Ben kimseye hesap vermem." karşılığını verdi.

Sanık avukatlarından Cemalettin Mutlu da Mahkeme Başkanı'nın bu tepkisi üzerine, "Siz bu kadar söyleme tepki gösteriyorsunuz da teröristleri yakalayan bu insanlar 1,5 yıldır terörist muamelesi görüyor. Silahlı terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar. Onlar ne yapsın?" diyerek tepki gösterdi.

Duruşma salonunda jandarmaların yanında oturan Hidayet Karaca da "Bir yıldır özgürlüğüm elimden alındı. Ne yaptım ben?" diye bağırdı. Mahkeme başkanı, Karaca'nın bu tepkisine karşılık sessiz kaldı.savunma-yaptilar-1970690.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme başkanının tepkisi üzerinden savunma yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER