Mahkeme sorgusunda kirli planı deşifre etti

Askerî casusluğu soruşturan polislerin hapse atılmasına ilişkin skandallar bitmek bilmiyor.

Mahkeme sorgusunda kirli planı deşifre etti

K.Şenol Yılmaz, emniyetteki sorgusunda iftiracı olmasının istendiğini anlattı. Kabul etmediği için tutuklanmasının talep edildiğini  belirten Şenol, “Aksi takdirde emniyette serbest kalacaktım.” dedi.

İzmir'de halen devam eden şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında geçtiğimiz hafta skandal bir gelişme yaşandı. Casusluğu soruşturduğu için aralarında vali ve emniyet müdürlerinin de olduğu 46 kişi gözaltına alındı. Bu isimlerden 17'si tutuklandı. Serbest kalan polislerden Kürşat Şenol Yılmaz ise mahkemedeki ifadesinde kirli planı deşifre etti.

Kendisine emniyetteyken diğer gözaltındaki kişiler hakkında bilgi vermesi halinde serbest kalma teklifinin yapıldığını ifade eden Yılmaz, hakimlikte şöyle konuştu: “Ben bugüne kadar askeri casuslukla alakalı tek bir konuya bakmadım. Sadece telefon, sigara ve akaryakıt kaçakçılığı konularıyla ilgilendim. Emniyetteki sorgumda, ‘Senin buraya geliş amacın, bize diğer gözaltına alınanlar hususunda yardımcı olman' dediler. Ben de bildiklerim konularda cevap vereceğimi belirttim. Sorgu sonuna doğru, ‘Bize seninle alakalı değil, başka isimlerle alakalı bilgi vermen durumunda savcı beyi arayacağız ve buradan serbest kalacaksın.' denildi. İfadem bittikten sonra ifademi okuyan emniyet amirinin oradaki müdür, ‘Senin yapmadığın belli ama diğer isimlerle alakalı bilgi vermemişsin. Bu durumu savcı beye ileteceğiz.' dedikten sonra mahkemeye getirildim. Anladım ki iftira atsaydım emniyetten serbest kalacaktım. Beni ilgilendirmeyen konuları muhataplarına sorun dediğim için buraya getirildim.”

Soruşturma kapsamında tutuklananlardan Taner Aydın ise mahkemedeki ifadesinde kendileriyle log kayıtlarının silinmesi iddiasına tepki gösterdi. Bu kayıtları silen kişinin İstihbarat Daire başkanı ve Hrant Dink soruşturmasındaki şüphelilerden Engin Dinç olduğunu kaydeden Aydın, “Beni sahte raporlarla meslekten ihraç etmiş olan Dinç ile aynı örgütte olmamız gerekirdi ki log kayıtlarını benim ona sildirmiş olduğum söylensin.” diye konuştu.

Gözaltına alınanlar, liman operasyonunu yapan ekip


Casusluk soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan polislerin büyük bölümü, limanda yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda görev almıştı. Söz konusu soruşturmanın akıbeti bilinmezken, bu operasyonda görev alan eski emniyet müdürleri Mehmet Ali Şevik, Taner Aydın ve Yaser Özoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı. ZAMAN
<< Önceki Haber Mahkeme sorgusunda kirli planı deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER