Makedonya'da seçim hilesi yapanlar da affedilebilecek


Makedonya Anayasa Mahkemesi, seçimlerde usulsüzlük sebebiyle hüküm giyenlerin cumhurbaşkanı tarafından affedilebilecekler kapsamında olmasına karar verdi. Kararın, özel yetkili savcılığın eski bakanlara yönelik usulsüzlük soruşturmasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Mahkemenin 5'e karşı 4 oyla aldığı kararın ardından dün akşam bazı sivil toplum örgütleri Anayasa Mahkemesi önünde toplandı ve binaya yumurta fırlattı.

Ana Muhalefet Partisi Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Sözcüsü Petar Şilegov, yapılan düzenlemenin sakıncalı olduğunu söyledi. Şilegov, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı için ülkede siyasi krizin yaşandığı bir ortamda mahkemenin eski Başbakan Nikola Gruevski başta olmak üzere ortaklarının işlediği suçları kapatmaya çalıştığını iddia etti.

Şilegov'un açıklamalarına tepki gösteren ülkenin en büyük partisi VMRO-DPMNE, suçluların hak ettiği cezayı çekmesi gerektiği görüşünde olduklarını, muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi kararı üzerinden manipülasyon yapmaya çalıştığını ifade etti. Parti tarafındaın yapılan açıklamanın devamında, VMRO-DPMNE'nin 2009 yılında başta seçimlerde usulsüzlük yapanlar olmak üzere pedofili ve benzeri suçlardan hüküm giyenlerin af kapsamı dışında olması için teklif veren bir parti olduğuna dikkat çekildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Makedonya'da seçim hilesi yapanlar da affedilebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER