Malatya'da protesto gerginliği: 5 yaralı


Malatya'da Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'deki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla toplanan grup ile karşıt görüşlü bir grup arasında gerginlik yaşandı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 5 kişi yaralanırken 3 kişi gözaltına alındı.

Aralarında HDP, EMEP, ESP, DBP'nin de bulunduğu siyasi partiler, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikalar tarafından düzenlenen Barış Yürüyüşü'nde İnönü Caddesi'ndeki Kız Meslek Lisesi önünden toplanan grup slogan atarak PTT önündeki alana yürüdü.

Polis, yürüyüş nedeniyle sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı. TOMA araçları hazır bekletilirken, yüzlerce polis görevlendirildi. Bununla birlikte basın açıklamasının yapılacağı alanda güvenlik kordonu oluşturuldu. PTT önünde yürüyüşü sonlandırıp basın açıklaması yapmaya başlayan gruba, karşıt görüşlü bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Atılan taşlar nedeniyle eylemci grup arasında yer alan 5 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Eylemci grup içinde yer alan kişiler, atılan taşların, protesto gösterisinin gerçekleştirildiği alanın arkasındaki tadilat yapılan kamu kurumunun içinden atıldığını iddia etti. Protesto gösterisine katılan eylemciler de diğer gruba karşılık verdi. Grup birbirlerine karşılıklı olarak taş atarak saldırırken polis iki grubu da güçlükle uzaklaştırdı. Eylemciler ile karşıt görüşlü grup farklı yönlere polis kontrolünde tahliye edildi.

Gerginlik nedeniyle F.Ç, S.A ve O.Ç. isimli şahıslar gözaltına alınarak Beydağı Polis Karakolu'na getirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da protesto gerginliği: 5 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER