Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu sözleri Erdoğan'ı kızdıracak

Mehmet Şimşek "Son dönemde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu, son derece yanlış." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu sözleri Erdoğan'ı kızdıracak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların ekonomide önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Son dönemde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu, son derece yanlış." dedi. Bakan Şimşek'in bu çıkışı, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bank Asya ve Merkez Bankası için söylediği ifadelere cevap olarak yorumlandı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye bankalar Birliği (TBB)'nin düzenlediği çalıştayda katılan Şimşek, burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında bankaların kamu ile yakın irtibatta olması temennisinde bulunan Şimşek, "İdare, bankalar için Türkiye'de özel bir muamele, özel bir şey talep etmiyor. Ne yapacaklar? Müşterileri tanıyacak, gerekli verileri alacak, gerektiğinde kamu otoriteleri ile paylaşacaklar. Kayıtları saklayacaklar, sonradan talep edilebilir diye. Tabii şüpheli olayların bildirimi de önemli." ifadelerini kullandı.

MALİ SUÇLARLA MÜCADELE ÖNEMLİ

Mali suçlarla mücadelenin önemini anlatan Şimşek, şöyle devam etti: "Bölgemizde El- Kaide, El- Nusra, DEAŞ gibi dünya barışını, ülkemizin geleceğini tehdit eden örgütler faal. O nedenle ülkemizde aklama suçları, terörün finansmanı suçları ile etkin şekilde mücadele etmeliyiz. Bu anlamda Birleşmiş Milletler kararlarını etkin şekilde uyguluyoruz. İkili talepleri de ele alıyoruz. Niye? Türkiye terörden çok çekti. Bu alanda ülkenin en ufak zafiyet içinde olması beklenemez. Onun için bu konuda gerekeni yapacağız. Basel Komitesi'nin faaliyetlerinde itibar riski çok önemlidir. Bu olay ihmale gelmez. En ufak bir olay sonradan belki çok karmaşık, çok büyük terörün finansmanı, aklama faaliyetin parçası olabiliyor. Biz bankaların itibarını çok önemli görüyoruz. Esasında bu karlılığı etkileyecek bir alandır. Yer yer dünyada ABD başta kimi bankalara ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Böyle bir durum olmaması için bizim sizi korumamız gerek, sizin sizi korumanız gerek. Bunun için birlikte çalışmalıyız. Öte yandan yasal uyum riski de önemli. Bu konuda biz gereken adımları attık, eksiklikleri giderdik."
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu sözleri Erdoğan'ı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER