Manavgat Belediyesi'nin 2016 yılı tahmini bütçesi 275 milyon lira


Antalya Manavgat Belediyesi'nin 2016 yılı tahmini bütçesinin 275 milyon lira olarak belirlendi. 2015 yılı bütçesinin ise 260 milyon lira olduğu belirtildi.

Manavgat Belediyesi Kasım ayı olağan meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereği Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında yapıldı. Manavgat Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında 17 gündem maddesini karara bağladı.

Belediye Meclisi 20 Eylül'de yapılan 4. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde güreş severlerin toplam 200 bin lira bağış kabulünü oy birliğiyle kabul etti. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Chızhou şehri ile Manavgat'ın kardeş şehir olma görüşmesinde Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e yetki verilmesinde MHP'li Belediye Meclisi üyeleri Hilmi Uslu ile Ünsal Çiviler, Uygur Türkleri'ne baskı yapan Çin'in herhangi bir şehri ile Manavgat'ın kardeş şehir olmasına sıcak bakmadıklarını söyledi.
MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Ünsal Çiviler, bu konuda çekimser olduklarını, kardeş şehir olma çalışma ön görüşmelerinde Çinli yetkililere Uygur Türklerine baskı ve zulme son vermelerinin gündeme getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı açıklamada, kardeş şehir olma teklifinin Çin'in Chızhou şehrinden geldiğini ve 1,5 milyon nüfusa sahip bir şehir olduğunu söyledi. Bu tür kardeş şehir çalışmalarının ülkeler arası dostluk köprüsü kurma ve kültürlerarası kaynaşmayı sağlayacağını belirten Sözen, bu bağlamda belediyelerinin daha önceki Belediye Başkanı Zeynel Şenol döneminde Almanya'nın Kuzey Ren Westfalye Eyaleti'ne bağlı Herford Belediyesi ile Manavgat Belediyesi'nin kardeş şehir olduğunu, 2 kardeş belediye ile karşılıklı ziyaretlerle Türk-Alman dostluğunun her geçen gün ilerlediğini kaydetti.

Başkan Sözen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu tür kardeş şehir çalışmaları kültürler arası kaynaşamayı pekiştirerek ülkeler arası dostluk köprüsü kurmayı sağlayacaktır. Belediye meclisi oy birliğiyle şahsıma Çin'in Chızhou şehriyle kardeş şehir olma görüşmelerinde yetki vermiştir. Bu şehirle kardeş şehir olma çalışma ve görüşmeleri Manavgat Belediye Meclisi'nin kabulü doğrultusunda gerçekleşecektir. Görüşmelerimizde MHP'li Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımız Hilmi Uslu ve Ünsal Çiviler'in endişelerini Çin'li yetkililere ileteceğiz. Aktaracağız." CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Belediyesi'nin 2016 yılı tahmini bütçesi 275... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER