Manavgat'ın zeytinyağına 'güvenilir gıda' ödülü


Antalya Manavgat'ın 'Zeytinyağı Fabrikası Projesi', güvenilir gıda üretimine ve kırsal refahın artırılmasına yönelik katkılarından dolayı ödüllendirildi. Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, 4 yıl önce Taşağıl Mahallesi'nde hayata geçirdiği projenin başarıya ulaşmasından dolayı gururlu olduklarını söyledi. Metin, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve FAO tarafından verilen bu 'güvenilir gıda' ödülünü tüm üreticilerimiz adına almış bulunuyorum. Bu ödül Manavgat üreticisinindir." dedi.

Ankara'da yapılan ödül töreninde Manavgat Ziraat Odası Zeytin Yağı Fabrikası'nın ürettiği zeytinyağları tanıtma imkanı da elde ettiklerini belirten Metin, hedeflerinin fabrikalarının ürettiği zeytinyağı bir dünya markası haline getirmek olduğunu ifade etti.

MZO Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Manavgatlı çiftçilere hizmet eden odamız ayrıca kurduğu iktisadi işletme vasıtasıyla kontinü sistem zeytin yağı fabrikası kurmuş MZO Ziraat Odası olarak markasını tescil ettirmiştir. Fidanlığımız ve tarımsal analiz labratuvarımız vardır. Çeşitli kurslar ve etkinlikler yapan odamız tedarik, değer zinciri ve pazarlama stratejisinde yaptığı yeniliklerle üreticinin tüketiciye doğrudan ulaşılmasını sağlamıştır. Bu girişimlerinden dolayı ödüle layık görülmüştür."

Etkinlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilciliği tarafından ülke genelinde yapılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ın zeytinyağına 'güvenilir gıda' ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER