Manavgat Şelalesi'nde yapılan düzenleme ile daha fazla turist gelmesi sağlanacak


Her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve Türk sinemasında bir çok filme görsellik sağlayan dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi sezonda yeni yüzü ile daha fazla turist gelmesini sağlayacağı belirtildi.

Antalya'ya gelen 12 milyon turistin üçte birini ağırlayan Manavgat turizm destinasyonun sembolü olan Manavgat Şelalesi'nde Manavgat Belediyesi proje kapsamında çalışma başlattı. Belediye sezon öncesi projeyi hayata geçirmek için çağlayanın belirli alanlarında yıkım çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin sembolü olan Manavgat Şelalesi'nin tanınırlığını artırmak ve marka değerini yükseltmek için 'Manavgat Şelalesi Kentsel Tasarım Projesi'ni hazırladıklarını kaydetti.

Bugüne kadar Manavgat Şelalesi'nin turizmde hak ettiğini alamadığı için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Sözen, projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm getirisi açısından kalkınmasını sağlayarak, bölgesinin insanın turizmle buluşacağının altını çizdi.

Proje kapsamında Manavgat Şelalesi'ni görmeye gelen herkesin modern imkanlar ölçüsünde ağırlanmasının ön planda tutulmasına öncülük etmeyi planladıklarının altını çizen Sözen, "Hem göze, hem turizme yönelik olarak hazırlanan projede prestijli giriş karşılama alanı, kentsel modern tasarımı ile şekillenen meydan düzenlemesi, restoran, satış üniteleri, tuvaletler, çocuk oyun alanları yer alacak. Bölgede doğal yapı korunacak ve bölgede bulunan asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde ve muhteşem Manavgat Irmağı'nın kıyılarında tüm ziyaretçilerin keyifle gezebileceği ve hizmet alabileceği nitelikli ve uyumlu, yepyeni bir rekreatif alan oluşturacağız. Manavgat Şelalesi'ni ziyarete gelenlere ülkelerine dönünce bir ömür boyu unutamayacakları bir mekan sunmak istiyoruz." diye konuştu.

Manavgat Şelalesi'ndeki yeni düzenleme ve proje çalışması ile çağlayanın marka değerinin artacağının vurgulayan Sözen, çağlayanın 3-4 metredeki akış debisinin görsel güzelliğini turizm tanıtımların da her zaman ön planda tutacaklarının altını çizdi.

Her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğin çağlayanın Manavgat'ın bir değeri olduğuna dikkat çeken Sözen, "Çevre odaklı projeler üretme hedefinde, doğal güzelliklerin korunması, çevrenin doğal estetik yapısına uygun ve sadece ihtiyacı karşılamaya yönelik projelerle sürdürülebilir kullanımı ile Manavgat Şelalesi Çevre Düzenlenmesi tasarımımızı hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı bölgenin hassasiyetini göz önünde bulundurarak titizlikle yürüteceğiz." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Şelalesi'nde yapılan düzenleme ile daha fazla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER