Manisa'da 2015 yılında evlenen çift sayısı bir önceki yıla göre arttı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Manisa'da 2015 yılında evlenen çift sayısın bir önceki yıla göre arttığını bildirdi.

Manisa'da 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,1 artarak 10 bin 263 çiftin evlendiğini belirten Akyol, "Manisa Türkiye genelinde evlenme sayılarında en yüksek sayıya sahip olan 14. il durumunda. İlde ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 26,5, kadınlarda ise 23,3 olup erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı 3,2'dir. Kaba evlenme hızına bakılacak olursa, Manisa binde 7,47 ile kaba evlenme hızı en yüksek olan iller arasında Ege Bölgesi'nde 6. sırada, Türkiye genelinde ise 45. sıradadır." dedi.

Ege Bölgesi'nde kaba evlenme hızının binde 7,59 olduğunu, Ege Bölgesi illeri arasında kaba evlenme hızı en yüksek olan ilin binde 7,84 ile İzmir olduğunu aktaran Akyol, "En düşük hıza sahip olan il ise binde 6,59 ile Kütahya'dır. Ortalama ilk evlenme yaşına bakıldığında, Manisa ilinde Ege Bölgesi ortalamasına göre kadın ve erkekte daha genç yaşta evlilik yapıldığı görülmektedir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da 2015 yılında evlenen çift sayısı bir önceki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER