Manisa'da terörle mücadelede yaralanan yedi işsiz var


Manisa'da, terörle mücadelede yaralanan yedi kişinin işsiz olduğu belirtildi. Bin 190 da işsiz engelli olan ilde, 2015 Haziran sonu itibariyle kayıtlı işsiz sayısı, 59 bin 773 kişi olarak açıklandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası salonunda, Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilde terörle mücadelede yaralanan yedi kişinin işsiz olduğu belirtildi. Haziran sonu itibariyle kayıtlı işsiz sayısı 59 bin 773, kayıtlı işçi sayısı ise 102 bin 950. Müdürlük, 2015 Mart sonu itibariyle 25 bin 829 açık iş talebi aldı ve bunlar doğrultusunda 6 bin 957 kişiyi, özel sektörde işe yerleştirdi. Manisa kayıtlı işsizlerin dağılımı ise 34 bin 401 erkek, 23 bin 996 kadın, bin 190 engelli, 179 eski hükümlü ve 7 terörle mücadelede yaralanan şeklinde.

Toplantıda konuşan Vali Bektaş, istihdam politikasının önemli olduğunu söyledi. Mesleki eğitimin özellikli bir konu olduğunu belirterek, "Bu sene bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da belli altyapıyı düzeltici çalışmalarımız var. Özellikle meslek lisesi-akademik lise oranının yüzde 70'lerde oluşmasını istiyoruz. Bunun için de lise 1'ler düzeyinde bir planlama yaptık. Bu sene liseye kayıt olacak öğrencilerimizde, yüzde 30-70 dengesini tutturmayı planladık. Hedefliyoruz, inşallah tutturacağız. Bu hem akademik eğitimin kaliteli olmasını, nitelikli olmasını, yani her Anadolu lisesini bitiren çocuğumuzun mutlaka bir üniversiteyi kazanacak kadar nitelikli olmasını hem de sanayimizin, iş dünyamızın ihtiyacı olan teknik elemanların yetişmesine ortam hazırlamayı hedefleyen bir çalışma." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da terörle mücadelede yaralanan yedi işsiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER