Manisa Şehir Hastanesi 2017, Devlet Hastanesi 2018 yılında açılacak


Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, yapımları devam eden Manisa Şehir Hastanesi'nin 2017, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin yeni binasınınsa 2018 yılı başında hizmete açılacağını bildirdi. İl Sağlık Müdürü Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada bunların Türkiye'nin en büyük hastane projeleri arasında olduğunu söyledi.

Manisa Şehir Hastanesi'nde temeldeki demir aksamıyla ilgili çalışmalar yapıldığını aktaran Kaplan, "Vinç kuleyi ve beton santralini kurdular. Dört tane daha vinç kule kurulacak. 350-400 civarında işçi, önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak; 24 saat mesai yapacaklar. 2018'e girdiğimiz ilk günlerde, 600 yataklı şehir hastanemizi bitireceğiz. Kardiyovasküler cerrahiden onkolojiye kadar bir hastanede olabilecek en üst düzey hizmeti verecek." dedi. Aynı zamanda eğitim ve araştırma hastanesi konumunda olacağı bilgisini veren Metin Kaplan, "Şehir hastanesi uygulaması birçok ilde var. Manisa da bu illerden birisi. O açıdan Manisa'ya çok ciddi bir kazanç sağlayacak. Merkezde bulunan hastanelerimizdeki fiziksel sorunların getirdiği ufak tefek problemleri böylelikle aşmış olacağız. Hizmet sunumunda bir sıkıntımız yok ama binalarımızın eski olmasından kaynaklanan bazı problemler yaşıyoruz. Hasta memnuniyetinde zaten oldukça iyi bir noktadayız, şehir hastanesiyle de bu daha üst seviyelere çıkmış olacak." diye konuştu.

'OTEL KONFORU SAĞLANACAK'

Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde ise yaklaşık iki aydır çalışmaların devam ettiğini belirten İl Müdürü Kaplan, "400 artı 150 yatak yoğun bakım olmak üzere 550 yataklı bir hastane haline gelecek. Bu hastanelerimizin nitelikli yatakları var; yani bir odada banyo ve tuvaletiyle daha kapsamlı hizmet sunulacak. Otel konforu sağlanacak. Hastanemiz de şehir hastanesinden üç ya da dört ay önce bitirilecek. 800 günlük bir süresi var, şu an 70 gününü bitirdik. Çok büyük ve kapsamlı bir yatırım. Yine bu hastanemiz de kardiyovasküler, anjiyo, kemoterapi, kanser tedavileri, yanık ünitesiyle çok kapsamlı olacak." dedi.

Yapımı devam eden iki hastanenin toplam maliyetinin yaklaşık 630 milyon TL olduğunu dile getiren Kaplan, "Şehir hastanemizin maliyeti, yaklaşık 450 milyon TL. Merkez Efendi Devlet Hastanemiz'in de 180 milyon TL civarında bir yatırım bedeli var. Bu hastanelerimizle biz, 2003'teki kapalı alanımızı üç katına çıkarmış oluyoruz. Sosyal donatılarıyla çok ciddi yatırımlar. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin altına, iki katlı otopark kazandırılacak." şeklinde konuştu.

Manisa'ya ayrıca yeni bir ruh ve sinir hastalıkları kampüsü kazandırmak için girişim içerisinde olduklarını ve yer baktıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, "Demirci Devlet Hastanesi, dört beş ay içerisinde bitirilecek. Selendi Devlet Hastanesi'nin iki ayı kaldı. Soma 300 yataklı devlet hastanesi, beş ay içinde bitecek. Ayrıca Manisa'ya 200 yataklı eğitim araştırma ruh sağlığı hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi ve çocuklarla erişkinlere yönelik alkol ve madde bağımlılığının tedavisi amacıyla hastane gibi birimleri içerisinde barındıracak bir ruh ve sinir hastalıkları kampüsü projemiz var. Bununla ilgili yer konusunda bazı girişimlerimiz oldu." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa Şehir Hastanesi 2017, Devlet Hastanesi 2018 yılında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER