Mardin'de şehit olan uzman çavuş memleketinde toprağa verildi


Mardin'de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ergün Karaca (40), memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın cenazesi, görev yaptığı Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Adana'ya gönderildi. Buradan alınan cenaze, karayoluyla Kozan'ın Poskabasakal Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu anne Nadire Karaca (75) ve kardeşleri karşıladı. Acılı anne tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Karaca'nın naaşı tören alanına getirildi.

Şehit uzman çavuş için düzenlenen cenaze törenine AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Başkanı Musa Öztürk, üst düzey askeri yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından bando eşliğinden bir süre askerlerin omzunda taşınan şehit cenazesi daha sonra vatandaşlar ve şehidin yakınları tarafından mezarlığa getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin gözü yaşlı eşi Emel Karaca (35) son kez eşinin al bayrağa sarılı tabutuna baktı.

Karaca'nın cenazesi, ikindi namazına müteakiben İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.
17 yıllık askeri personel olan Ergün Karaca'nın 8 ve 11 yaşlarında iki erkek çocuğunun olduğu, eşi Emel ve çocukları ile birlikte Mardin merkezde oturdukları öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mardin'de şehit olan uzman çavuş memleketinde toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER