Mario Gomez: Liderliği korumamız gerekiyor, yürümemiz gereken çok yol var


Fenerbahçe'yi 3 - 2 yenen Beşiktaş'ta takımı adına iki gol kaydeden Mario Gomez, lider olduklarını hatırlatarak, "Liderliği korumamız gerekiyor. Yürümemiz gereken daha çok yol var." dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Gomez, harika bir derbi maçı oynadıklarını belirterek, "Fenerbahçe şampiyon bir kulüp. Büyük karakterlere sahip oyuncuları var. Çok yıpratıcı bir maç oynadık. Güzel goller atıldı. Bazen sürtüşmeler oldu. Hakem içinde zor bir maçtı. Futbolun güzelliği ortaya çıktı. Maç bittiğinde iki takımın oyuncuları da el sıkıştılar. Ben kendi adıma keyif aldım. Futbolun keyifli yönü ortaya çıkmış oldu." şeklinde konuştu.

Gomez, karşılaşma öncesi kendisinin Robin van Persie ile karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine, "Ben bu kıyaslamalara önem vermiyorum. Kendimi Robin van Persie, Eto'o ya da Podolski ile kıyaslamıyorum. Benim buradaki varlık sebebim takımıma katkı yapmak, bu büyük taraftarlara katkı yapabilmek ve şampiyonluk için mücadele edebilmek. Bununla ilgili tartışmalar medyanın ve taraftarın ilgisini çekebilir. Benim için önemli olan çalışmaya devam edebilmek. Liderliği korumamız gerekiyor. Yürümemiz gereken daha çok yol var." cevabını verdi.

Hakemlerin performansının sorulmazı üzerine de golcü futbolcu, "Kendimi ve hakemleri zor durumda bırakmak istemiyorum. Oyuncular olarak bizler elimizden geleni yapıyorsak, onlarda ellerinden geleni yapmak için uğraşıyorlar. Bu akşam ben Bruno Alves ve Kjaer nasıl elimizden geleni yaptıysak, onlarda işlerini doğru bir şekilde yapmaya çalıştılar. 90 dakika boyunca sahada birçok şey yaşanıyor. Bunları konuşmak ve tartışma oluşturmak doğru olmaz. Her şey sahada olup bitiyor. Türkiye'de 3 büyük takım var ve bu takımların arasında çok büyük rekabet var. Ben de bu rekabetin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Savunma oyuncusu Beck de "Bizim üzerimizde büyük bir baskı vardı. Çünkü mutlaka kazanmak istiyorduk. Şimdi soyunma odasında çok büyük bir mutluluk var. Derbi kazanamamayı duymuştum. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bende bunun parçası olduğum için gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Mario Gomez: Liderliği korumamız gerekiyor, yürümemiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER