'Masrafları iade edeceğiz' diyen kişi tarafından 3 bin lira dolandırıldı


Bursa'da, bir kişi, telefonla arayarak çektiği banka kredisi sebebiyle kendisinden tahsil edilen dosya masrafını iade edileceğini söyleyen kimliği belirsiz şüpheli tarafından 2 bin 900 lira dolandırıldığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden M.Ö.'i, telefonla arayarak, "Bankadan çektiğiniz kredi sebebiyle sizden tahsis edilen masrafları iade edeceğiz, bununla ilgili kredi kartı numaranı ve şifreni vermen lazım" dedi. Telefondaki kişinin banka görevlisi olduğunu düşünen M.Ö. ise hem kendisinin hem de eşi K.Ö.'nin kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini telefondaki kişiye verdi. Kredi kartını kullanılınca cep telefonuna gelen şifreyi de telefondaki şüpheliye veren M.Ö., bir süre sonra kredi kartından 2 bin 900 lira çekildiğini fark etti. M.Ö.'nin başvurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı, 'Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne gelen S.Ş. de internet bankacılığı sistemini kullanarak cep telefonu faturasını ödemek isterken kredi kartından istemi dışında 360 lira kesildiğini öne sürdü. Savcılık, 'Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' olayı ile ilgili soruşturma başlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Masrafları iade edeceğiz' diyen kişi tarafından 3 bin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER