MATSO Başkanı Boztaş: Ülkemizde 15 bin e-ticaret sitesi var

MATSO Başkanı Boztaş: Ülkemizde 15 bin e-ticaret sitesi var

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, e-ticaretin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de baş döndürücü bir hızla büyüdüğünü ve geleceğin pazarının e-ticarette olacağını söyledi. Boztaş, "Geleceğin pazarını e-ticaret oluşturacak. Ülkemizde 15 bin e-ticaret sitesi var." dedi.

MATSO Girişimcilik Akademisi tarafından üyelere yönelik düzenlenen eğitim ve seminerler sürüyor. MATSO tarafından üyelerine yönelik olarak toplantı salonunda gerçekleşen Elektronik Ticaret (e-ticaret) semineri Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Teknik Programlar Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Şehirli tarafından verildi.

E-ticaretin tanıtımını yaparak başlayan Şehirli, "Mal ve hizmetlerin; reklam ve satışının elektronik ortamda güvenli bir şekilde yapılmasıdır." dedi. Şehirli eğitime katılanlara e-ticaretin avantaj ve dezavantajları, e-ticaretin araçları, temelleri, türleri, aşamaları ile püf noktaları, sanal ödeme sistemleri, dünyada ve Türkiye'de e-ticaretin durumu hakkında bilgiler verdi.

Seminerde bir konuşma yapan Ahmet Boztaş ise ülke nüfusunun yarısının internet kullanıcısı olduğunu belirterek, e-ticaretin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de baş döndürücü bir hızla büyüdüğünü kaydetti. E-ticaretin 1995 yılından sonra internet kullanımının artmasıyla ortaya çıktığını anlatan Boztaş, Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısından fazlasının internet kullanıcısı olduğunu ve ülkede 15 bin e-ticaret sitesi olduğunu vurguladı. Her geçen gün gelişen ve çeşitlenen ödeme sistemleri altyapısı ile Türkiye'nin e-ticaretin gelişimi için önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Boztaş, "Türkiye'de e-ticaretin önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığını görüyoruz. Gelecekte altın çağını yaşayacak olan e-ticaret konusunda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledik. Bu tür eğitim ve seminerlerimiz sürecek." diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber MATSO Başkanı Boztaş: Ülkemizde 15 bin e-ticaret sitesi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER