MEB'in bitmek bilmeyen skandallar zincirine TEOG eklendi

1 milyon 273 bini aşkın öğrencinin beklediği TEOG sonuçları, açıklanmıyor.

MEB'in bitmek bilmeyen skandallar zincirine TEOG eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon 273 bini aşkın 8’inci sınıf öğrencisinin beklediği TEOG sonuçlarını, açıklayamadığını duyurdu. Sonuçlar için kesin tarih verilmedi. Özel okullar kayıt alımlarını askıya aldı.

1 mil­yo­n 373 bini aş­kın or­ta­okul son sı­nıf öğ­ren­ci­si­nin me­rak­la bek­le­di­ği TE­OG sı­na­vı­nın Yer­leş­tir­me Esas Pu­an so­nuç­la­rı­nın önceki gün açık­lan­ma­sı bek­le­ni­yor­du. An­cak MEB'den ya­pı­lan açık­la­ma öğ­ren­ci ve ve­li­le­ri ha­yal kı­rık­lı­ğı­na uğ­rat­tı. Ba­kan­lık, bir so­ru­ya açı­lan da­va­dan do­la­yı sı­nav so­nuç­la­rı­nı ilan ede­me­di­ği­ni kay­det­ti.

Bugün gazetesinin haberine göre, Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da şu ifa­de­ler yer al­dı: “Kı­la­vuz­da, Yer­leş­tir­me Esas Pu­an­la­rın (YEP) 24 Ha­zi­ran 2015 ta­ri­hin­de ilan edi­le­ce­ği du­yu­rul­muş­tu. An­cak sü­reç içe­ri­sin­de 1 so­ru­ya açı­lan da­va­ya iliş­kin mah­ke­me ka­ra­rı bek­len­di­ğin­den, yer­leş­tir­me­ye esas pu­an­la­rın açık­lan­ma­sı ida­ri mah­ke­me ka­ra­rı ne­ti­ce­si ya­pı­la­cak­tır.”

TA­RİH BE­LİR­SİZ

Da­va açı­lan so­ru­nun han­gi­si ol­du­ğu­nu açık­la­ma­yan Ba­kan­lık, bin­ler­ce öğ­ren­ci­nin me­rak­la bek­le­di­ği “So­nuç­lar ne za­man ilan edi­le­cek” so­ru­su­nu da ce­vap­sız bı­rak­tı. Her­han­gi bir ta­rih ver­me­di. Açık­la­nan tak­vim­de ise bir de­ği­şik­lik ya­pıl­ma­ya­ca­ğı vur­gu­lan­dı.

MAĞ­DUR ET­Tİ­LER

Ana­do­lu Eği­tim Sen­di­ka­sı Baş­ka­nı Can­sel Gü­ven, Ba­kan­lı­ğın sö­zün­de dur­ma­sı­nı is­te­di. Gü­ven, “Ken­di adam­la­rı­nı atar­lar­sa her işin ba­şı­na böy­le olur­lar. Za­ma­nın­da bir işi yap­sa­lar çok iyi olur. O ka­dar ter­cih kı­la­vu­zu ya­yın­la­dı­lar, ve­li­le­ri dik­kat­li olun di­ye uyar­dı­lar. Şim­di ken­di­le­ri be­lir­le­dik­le­ri tak­vi­me uy­mu­yor­lar. Öğ­ren­ci ve ve­li mağ­dur ol­du” dedi.

SORUYU İPTAL ETSİN

Da­va ola­yı­nın son da­ki­ka or­ta­ya atıl­ma­sı­nı ma­ni­dar bul­du­ğu­nu ifade eden Cansel Gü­ven, “Bu da­va dur­duk ye­re çık­ma­dı. Da­va ola­yı­nı ba­kan­lık ön­ce­den bi­li­yor­du. Ona gö­re za­ma­nın­da sa­vun­ma­sı­nı gön­der­me­si ge­re­ki­yor­du bu­nu on­lar çok iyi ya­pı­yor.

ÖZÜR DİLESİNLER

Bu yap­tık­la­rı in­san­la­rın ha­yal­le­ri ve za­man­la­rıy­la oy­na­mak. Mah­ke­me bu za­ma­na ka­dar ka­rar ver­me­diy­se Ba­kan­lık o so­ru­yu ken­di­si ip­tal et­sin” di­ye ko­nuş­tu.

Mağ­du­ri­yet­ten do­la­yı yet­ki­li­le­rin öğ­ren­ci­ler­den özür di­le­me­si ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çiz­di.

ÖZEL OKULLAR KAYITLARI DURDURDU

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın TE­OG açık­la­ma­sı­nın ar­dın­dan özel okul­lar, dün baş­la­yan ka­yıt iş­lem­le­ri­ni as­kı­ya al­dı. Tür­ki­ye Özel Okul­lar Bir­li­ği Der­ne­ği­’n­den ya­pı­lan açık­la­ma­da, Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın er­te­le­me ka­ra­rı­na vur­gu ya­pıl­dı.

PUANLAR TEKRAR HESAPLANACAK

Özel okul­lar için şu ana ka­dar ilan edi­len ka­yıt tak­vim­le­ri­nin bu ne­den­le ip­tal edil­mek zo­run­da ka­lın­dı­ğı­nın be­lir­til­di­ği açık­la­ma­da, “Ge­rek du­yan özel okul­lar yap­tık­la­rı ön ka­yıt­la­rı­nı, pu­an­la­rın de­ğiş­me­si ih­ti­ma­li­ne kar­şı ye­ni­den he­sap­lan­mak kay­dıy­la ge­çer­li ka­bul ede­cek ve res­mi açık­la­ma­dan son­ra tek­rar he­sap­la­ma yap­mak ko­şu­luy­la ön ka­yıt­la­rı­na de­vam ede­cek­tir.

Ge­rek du­yan özel okul­lar, Yer­leş­tir­me­ye Esas Pu­an res­men açık­la­na­na ka­dar ya­pı­lan ön ka­yıt­la­rı­nı ip­tal et­miş ve ka­yıt sis­tem­le­ri­ni dur­dur­muş­tu­r” de­nil­di.

BELİRSİZLİK TEDİRGİNLİĞİ VAR

Açık­la­ma­da ay­rı­ca “Yer­leş­tir­me­ye Esas Pu­an­la­rın da­ha geç bir ta­rih­te açık­lan­ma­sı du­ru­mun­da Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın be­lir­le­ye­ce­ği ye­ni tak­vi­me gö­re özel okul­la­rın ye­ni ka­yıt tak­vi­mi de ka­mu­oyu­na du­yu­ru­la­cak­tı­r” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

NAKİL ÇİLESİ YAŞANACAK

Eği­tim-Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ka­mu­ran Ka­ra­ca, ba­kan­lık ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­nın akıl­la­ra ge­çen yıl ya­şa­nan iki­li kop­ya olay­la­rı­nı getirdiği­ni be­lir­te­rek “Keş­ke tak­vim açık­lan­ma­dan ön­ce yap­sa­lar­dı.

ŞAİBELER VAR

Bu ya­şa­dı­ğı­mız du­rum akıl­la­ra ge­çen yıl ya­şa­nan şa­ibe­le­ri ge­ti­ri­yo­r” açık­la­ma­sı­nı yap­tı. Bu du­ru­mun na­kil çi­le­si­ni de be­ra­be­rin­de ge­ti­re­ce­ği­ni de söz­le­ri­ne ek­le­di.

10 GÜNDE TERCİH ALINACAK

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’na göre, öğrenciler 6-16 Temmuz arasında tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları,14 Ağustos´ta ilan edilecek.
<< Önceki Haber MEB'in bitmek bilmeyen skandallar zincirine TEOG eklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER