Meclis tutanaklarına geçen o itiraflar

MHP Milletvekili Haberal, askerin soruşturulmasını şarta bağlayan tasarının görüşüldüğü Milli Savunma Komisyonu’nda çözüm sürecinde yaşananları anlattı. Süreç boyunca AKP’liler tarafından terör örgütüne yapılan övgüleri tek tek okuyan Haberal, bu itirafları Meclis tutanaklarına geçirdi.

Meclis tutanaklarına geçen o itiraflar

Çözüm sürecinde terör örgütü PKK'ya tanınan haklar ve yapılan övgüler TBMM tutanaklarına geçti. MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, “Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın TBMM'de Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında AKP yöneticilerinin terör örgütünü öven sözlerini tek tek sıraladı. 

SÜREÇ HENDEKLERDE

AKP'liler tarafından söylenen,  “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Bana ‘Serok Ahmet' deniliyor. ‘Sayın Öcalan' demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.  Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve yeteneği var. Öcalan'ın mesajları bizim için önemli. Öcalan bölgenin durumunu daha sağlıklı yorumluyor. Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor. Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor. Öcalan çok geniş bir prestij alanı olan nadir insanlardan birisi” cümlelerini sıralayan, Haberal, çözüm sürecinin ihanet süreci olduğunu savundu. Ardından AKP'lilerin itiraflarını Milli Savunma Komisyonu tutanaklarına geçirdi. 

VALİLER İZNİ VERMEDİ

Haberal, AKP hükümetinin 2009 yılında attığı yasal adımla Abdullah Öcalan'ı getiren, sorgulayan, cezaevinde tutan ve operasyon yapanların yargılandığını söyledi.  Süreç boyunca valilerin asker ve polise operasyon izni vermediğini komisyonda anlatan Haberal, “Beşir Atalay, I·çişleri Bakanı iken ‘Güvenlik birimlerimiz çözüm sürecinin hassasiyeti nedeniyle çok temkinli, dikkatli çünkü bizim talimatımızdır o' dedi” hatırlatması yaptı.

“PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim” açıklamasından sonra barış diyerek katliamların yapıldığını söyleyen Haberal, “Sivil halkın yolunu kessinler, araçlarını yaksınlar, kimsenin sesi çıkmasın ama barış. Ellerinde silahlar, molotoflar, yüzlerinde maskeler, devlet tehdit edilsin ama barış için yürüsünler. Bir ambulans görevlisini ‘Hasta var' diye çağırsınlar, bütün personeli katletsinler ama barış desinler” tepkisini gösterdi.

‘Örgüt mahkeme kurdu devlet müsaade etti'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a eleştiriler yönelten Haberal, AKP'nin övgüyle bahsettiği çözüm sürecinde olanları da tek tek sıraladı. PKK'nın bölge mahkemeleri kurduğunu dile getiren Haberal, “PKK zorla para topluyor. Kendine biat etmeyen vatandaşları, korucuları infaz ediyor. Özerklik ilan ediyor, öz yönetim diyor, sözde şehitlikler yapıyor, kuruyor; devlet buna müsaade ediyor. 

Hendekler, mayınlar, canlı bombalar; ondan sonra bir bakıyoruz, çözüm nerede? Çözüm buzdolabında falan değil, bu süreç, hendeklerde. Çözüm Ankara'da, bomba olarak üstümüze yağıyor” diye konuştu.

<< Önceki Haber Meclis tutanaklarına geçen o itiraflar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER