CHP'nin Meclis Başkan adayı Baykal oldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı bugün CHP Genel Merkezi’nde yapıldı. CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu.

CHP'nin Meclis Başkan adayı Baykal oldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı bugün CHP Genel Merkezi’nde yapıldı. Genel Merkez’de CHP’nin Meclis Başkanı adayı da belirlendi. CHP’nin Meclis Başkanı adayı, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal’dan partinin Meclis Başkanı adayı olmasını istediğini söyledi.  Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Umarım Baykal'ın geçici başkanlığı kalıcı hale gelir. Milletvekili arkadaşlarımız Baykal'ın Meclis Başkanlığı'na aday olmasını istiyor, ben de bu konuda kendisinden ricada bulundum. Baykal, Meclis Başkanlığı adaylığımızı kabul etti'' dedi.

Baykal da resmi adaylık başvurusunu yaptıktan sonra destek için siyasi partileri ziyaret edeceğini söyledi. Baykal, ''Seçilirsem tarafsız bir Meclis Başkanı olacağım'' diye konuştu.
Meclis'te milletvekilleri yemin ederek görevine başladı, Meclis Başkanlığı seçimleri önümüzdeki hafta yapılacak. 
MECLİS BAŞKANI NASIL SEÇİLECEK? 
Yeminle birlikte Meclis Başkanlığı adaylık süreci de başladı. Adaylık başvuruları 27 Haziran Cumartesi saat 24.00’te sona erecek. 25’inci dönem parlamentosu 26’ıncı Meclis Başkanı’nı seçecek. Turlar arasında yapılacak pazarlıklar, ikili veya üçlü ortak hareket edilmesi sonucunu doğurmazsa, Ak Parti dördüncü turda kendi adayını seçtirebilecek.


<< Önceki Haber CHP'nin Meclis Başkan adayı Baykal oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER