Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir: Ülkemizde basın özgürlüğü kalmadı


Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Esendir açıklamasında, "Can Dündar'ın tutuklanması ülkemizde basın özgürlüğünün kalmadığını göstergesidir." ifadelerini kullandı.

MİT TIR'arı soruşturmasında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepkiler devam ediyor. Olaya tepki gösteren Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Basına yönelik her türlü hukukusuzluk, fütursuzca ve aleni olarak yapılır hale geldi. Artık 'ne olmaz' deniliyorsa onun gerçekleştirildiğini ya da yakın gelecekte olabileceğini bekler haldeyiz. Hukuksuzluğun her çeşidinin basın üzerinde uygulanabileceğini, ülkemizle birlikte tüm dünya da şahit oluyor. Kötü örnek nasıl olunur, iktidar bunu uygulamalarıyla gösteriyor.

Basın kartı almaya hak kazanan gazetecilerin hukuksuzca bu haktan mahrum edilmesi, gazetecilerin mesleğinin gereğini yaptığından dolayı sorgulanması, dava açılması ve tutuklanması sıradanlaştı. Sanki demokrasinin hüküm sürdüğü hukuk devletinde değil de bir Ortadoğu ülkesi ya da bir muz cumhuriyetinde bulunuyoruz havası hakim.

Son olarak Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek", "siyasi ve askeri casusluk" ve "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından tutuklandı.

Meslekdaşlarımızın yaptığı sadece gazetecilik ve mesleğinin gereği olan haberciliktir. Burada yargılanan gazetecilik mesleğidir. Halkın haber alma özgürlüğüdür.

Gazetecilerin şahsında halkın gerçekleri öğrenme hakkı vardır. Gazetecilerin mesleğini yaptığından dolayı tutuklandığı ülkelerde, demokratik hukuk devletinin varlığından söz edilemez.

Ülkemizin mutlaka hukuk zeminine çekilmesi gerekiyor. Derhal bunun tesis edilmesini bekliyoruz. Demokratik hak ve hukuk kurallarının geçerli olacağı bir ülke özlemi içersindeyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir: Ülkemizde basın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER