Ayna Programı'ndan çok özel bir bölüm daha

Ayna Mozambik’te ülkemizi temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran ve güzel ahlaklı yeni nesiller yetiştiren Uluslararası Söğüt Türk Kolejini ziyaret edip özel bir bölüm hazırladı.

Ayna Programı'ndan çok özel bir bölüm daha

Türk Koleji ilk olarak 2003 yılında Maputo’da eğitim hayatına başlar. Velilerin yoğun ilgisi neticesinde 2008 yılında Maputo’ya yakın bir başka şehir olan Matola’da 22 dönümlük arazi üzerine kurulan yeni ve modern binasına taşınır. Türk işadamlarının samimi yardımlarıyla yapılan kolejin bugün 1000 civarında öğrencisi bulunuyor.

Ayna Programının sunucusu Saim Orhan izlenimlerini şöyle anlatıyor:

"Kolej katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok madalya kazanarak Mozambik’te en çok rağbet gören okul ünvanını da almış. Uluslararası Söğüt Kolejinde katıldığımız Türkçe dersi çok zevkli geçiyor. Türkçeyi çok güzel öğrenen öğrenciler bizim için Barış Manço’dan bir parça seslendiriyorlar. Halk oyunlarımızdan örnekler sunan, şiirler okuyan öğrenciler Türkiye ziyareti anılarını mikrofonlarımıza anlatıyorlar. 

Kendisini ziyaret ettiğimiz Mozambik’in ünlü ve saygın isimlerinden emekli General Atanasio Salvador M’tumuke, ülkesinde yıllardır eğitim faaliyetlerinde bulunan Türk Koleji, onların idarecileri ve öğretmenleriyle ilgili övgü dolu sözler söylüyor. Mozambik Meclis Başkanı Veronica Makamu Uluslararası Söğüt Kolejinin velilerinden. İki çocuğu da Türk Kolejinde eğitim alan Meclis Başkanı mikrofonlarımız aracılığı ile Söğüt Kolejini destekleyenlere teşekkürlerini iletiyor.

Kolejde fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, konferans salonu, bilgisayar laboratuarları, kütüphaneler, revir, spor salonları ve yemekhane mevcut. Farklı milletlerden öğrencilerin aynı sıralarda eğitim gördüğü okulun tüm sınıfları akıllı tahta, klima, zengin donanım ve materyale sahip. Mozambik ve Türkiye arasında bir köprü vazifesi gören Uluslararası Söğüt Türk Koleji kurduğu modern eğitim yuvasında Türkiye’yi ve Türkçeyi seven yeni nesiller yetiştirmeye devam ediyor."

Ayna'nın Mozambik Türk Koleji bölümünü aşağıdaki linki tıklayarak seyredebilirsiniz. 


<< Önceki Haber Ayna Programı'ndan çok özel bir bölüm daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER