Barış Manço onları görünce çok şaşırmıştı

Tayland’da göz altına alınan ünlü sanatçı-gezgin rahmetli Barış Manço onları görünce çok şaşırmıştı. Binlerce kilometre uzaktan gelen adanmışlarla karşılaşan Taylandlılar da şaşırmışlardı.

Yeşeren Ümitler yeni bölümüyle pazar günü Mehtap TV'de

Yeşeren Ümitler belgeseli Tayland’ın anlatıldığı ikinci bölümle devam ediyor.  Yapımcılığını ve metin yazarlığını Veysel Karani Gümüşderelinin’nin üstlendiği belgesel bu bölümde Barış Manço’ya yardım eden belletmen ve öğretmenlerin o günlere dair hatıraları, evlenip giden hanımefendilerin duyguları, gideceği yeri önceden rüyalarında görenlerin, yaşamak için değil de yaşatmak için hayata bağlananların hikayeleri yer alıyor.

 




























Türkiye sevdalısı fedakar eğitimciler, açılan ilk okulun ardından bu kez diğerleri için kolları sıvıyorlar.Ayrıca öğretmenlik üzerine anlatılması gerekenlerle, okullardaki birlikte yaşama kültürünün yansımaları da bu bölümde ekrana geliyor. 
Kısa zamanda örnek bir okul haline gelen, Tayland eğitim yetkilileri tarafından ideal okul olarak gösterilen Chang Mai’deki okulun ardından arka arkaya açılan diğer okulların nasıl açıldığı da etkileyici bir dille anlatılıyor.

Zamanın şahitleri olarak Barış Manço, fedakar eğitimciler, Taylandlı akademisyenler, kanaat önderleri, veliler, öğrenciler konuşuyor
İyilikler adına beyaz bir sayfa daha açılıyor.
“Koşmak ve daha çok insana ulaşmak..
Daha çok insana el uzatmak, yüreklere dokunmak...
Bu dünyayı cennet koridorları haline getirmek mümkünse eğer
Yaşanan her şeye değer...”
 


Yapımcılığını ve metin yazarlığını Veysel Karani GÜMÜŞDERELİ’ nin üstlendiği belgesel Pazar sabahı 10.00 da Mehtap TV de…
  

<< Önceki Haber Barış Manço onları görünce çok şaşırmıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER