Devlet televizyonu TRT Haber'den skandal yayın ve yalan ifade

Devlet televizyonu TRT Haber'den yaptığı yalan haberler pes dedirtti.

Devlet televizyonu TRT Haber'den skandal yayın ve yalan ifade

Devlet televizyonu TRT Haber'in Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın kendi imkanlarıyla Emniyet'e gitmesini, "Gözaltına alındılar" ve "Emniyet'e getirildiler" gibi yalan haberlerle duyurması pes dedirtti. TRT Haber'de Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "gözaltına alındı" alt yazısı yayınlanırken, Hidayet Karaca Samanyolu Haber Televizyo'nunda canlı yayında açıklama yapıyordu.

Devlet televizyonu TRT Haber'den skandal yayın ve yalan ifade | samanyoluhaber.com Devlet televizyonun TRT Haber, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın polis tarafından gözaltına alındığını ve Emniyet'e getirildiğini son dakika olarak duyurdu. Gerçekte ise Hidayet Karaca ile Ekrem Dumanlı, basın açıklaması yaparak kendi imkanlarıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Yani hiç bir şekilde gözaltı ve polis eşliğinde Emniyet'e götürülme durumu olmadı. Devlet Televizyonu'nun bu şekilde yalan haber yapması büyük tepki çekti. Ayrıca dosyada hiçbir şekilde "paralel yapı" ifadesi olmamasına rağmen TRT Haber'in ve bazı yandaş medyanın haberleri "paralel yapı operasyonu" başlığı adı altında duyurması, devlet televizyonu "vatandaşa algı operasyonu mu yapıyor?"  dedirtti. 



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, kendi imkanlarıyla Emniyet'e gitmeden önce Samanyolu Yayın Grubu'nun binasının önünde basın açıklaması yapmış ve demokrasi ve medya operasyonuna tepki gösteren vatandaşlar ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaşmıştı.




Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, devlet Televizyonundaki "Gözaltına alındılar" yalan haberleri üzerine Emniyet önünde ayrıca bir basın açıklaması yaptı ve yalan haberlere tepki gösterdi.



Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'da bir basın açıklaması yaparak Emniyet'e gideceğini söylemişti.



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Devlet televizyonu TRT Haber'den skandal yayın ve yalan ifade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER