Gözaltına alınan gazeteci yazısında Erdoğan'ı hedef almış

Diken.com.tr sitesi yazarı Hollandalı gazeteci yazar Frederike Geerdink, terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınıp evi arandı.

Gözaltına alınan gazeteci yazısında Erdoğan'ı hedef almış

Diyarbakır'da yaşayan kadın gazeteci Geerdink, evinden gözaltına alınıp üç saat sorgulandıktan sonra salıverildi. Serbest bırakılmasının ardından Türkiye’de çalışan bir başka Hollandalı gazeteci Marc Guillet, Geerdink’in savcılık dosyasında tweet’leri ve Facebook sayfasından bazı görsellerin yer aldığını söylediğini belirtti.

Geerdink'in, Diken.com.tr sitesindeki makalelerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanhedef alan yazıları dikkati çekiyordu. 20 Aralık'taki yazısına Geerdink ''Avrupa’ya açık mektup: Erdoğan eski tip bir diktatöre dönüşüyor, farkında değil misiniz?'' şeklinde başlık atarken detayda şu ifadeleri yazmıştı: 

''Sevgili Avrupa, bu kolay bir soru. Türkiye’yi her zaman karmaşık bulmuşumdur ama Erdoğan her geçen gün daha kolay hale geliyor. O bir diktatör. Dürüstlüğümden ötürü beni bağışla. Ama o geçen yüzyıldaki gibi düşmanlarını uçaktan aşağıya atan, insanların çocuklarını kaçırtan, muhalif gazeteleri kapatan, oyların yüzde 90’ını alamayacağını anladığı zaman oylamayı daha yapılmadan iptal eden diktatörlerden değil. O yeni tip bir diktatör. Gerçek yüzünü demokratik söylemlerin ardına gizleyen bir diktatör. Geçenlerde sizinle yaptığı görüşmedeki tarzı da bu kamuflajın bir parçası''

Uludere katliamıyla ilgili bir kitabı bulunan Geerdink devamında şunları yazarak bitirmişti:

''Bir şey daha, Avrupa. Eğer hala ikna olmadıysan… Gezi protestocularına karşı kullanılan bibergazı miktarını hatırlıyor musun? Gösterilerin ilk 20 gününde polis güçleri 130 bin adet fişek ateşledi. Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’nin Güney Kore’den 1.9 milyon adet bibergazı fişeği satın aldığını söylüyor. Korkutucu değil mi? Görünüşe göre yeni tip diktatörümüz, eski tip bir diktatöre dönüşüyor. Artık demokrasi hakkındaki gerçek düşüncelerini saklamak zorunda hissetmeden kendini… İşte bu beni çok ürkütüyor. İyi uykular Avrupa''

YAZININ DIKEN.COM.TR'DE YAYINLANAN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Gözaltına alınan gazeteci yazısında Erdoğan'ı hedef... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER